Matnytt Mat*Larm i Oslo 11.-12. september.

Mat*Larm i Oslo 11.-12. september. > DU FÅR MER INFORMASJON HER

For første gang arrangeres det  Mat*Larm i Oslo. Dette er en matfestival for den nysgjerrige kokken, den engasjerte lokalmatprodusenten og alle byens matentusiaster.

 

 

 

Festivalpasset inneholder en smaksmeny hvor hver rett serveres på ulike restauranter i byen. Publikum vil vandre mellom unike smaksopplevelser. Lokalmatprodusenten forteller sin historie i samspill med kokken.

 

 

 

Målet med festivalen er å bygge opp under matkultur i Norge. Et eksempel på dette er at hos Talormade i Bispevika får man smake brunost-softis med Prestholt geitost fra Hol Ysteri, mens hos Dapper blir det servert Smalahove-kebab.

 

Lokalmatprodusentene som deltar under Mat*Larm er bønder som utfordrer de satte reglene for matproduksjon, de som har tatt bevisste valg om å leve med dette som en livsstil. Produsentene forvalter naturen skånsomt og med omhu, for å få det beste utbytte i forhold til smaken. Resultatet av dette blir produkter med særegenhet og egenart i verdensklasse. 

 

 

 

Kristoffer Evang hos Ask Gård presiserer i en uttalelse at det er tøffe tider i restaurantbransjen, som har vært en essensiell bidragsyter til at selskaper som Ask eksisterer.

- Det er utrolig viktig at vi alle nå bruker de restaurantene vi ønsker skal overleve krisen vi er inne i. For oss på Ask står lokalmat og kvalitet i hjertet. Mat*Larm er et fantastisk initial til å kombinere matprodusenter og kokker. 

 

Noen av Oslos mest kreative kokker løfter frem lokalmatprodusenten på nye måter under Mat*Larm. Vi har blant annet med oss kjente profiler som Tom Victor Gausdal (eier av Lava Oslo) med sølv i Bocuse d'Or og Even Ramsvik (eier av Lava Oslo), også kjent fra Michelin Restauranten Ylajali, og Katla. 

 

 

 

Even Ramsvik, Daglig leder/Eier, even@lavaoslo.no Tom Victor Gausdal, Ansvarlig rekruttering/Eiertom@lavaoslo.no Anders Braathen, Altmuligmann/Eieranders@lavaoslo.no

Foto: Lava Oslo

 
Marius Hagen, salgssjef i Lava Oslo forteller at de ønsker å være en del av Mat*Larm fordi forholdet mellom produsent og restaurant er svært viktig for dem.

- Vi ønsker å sette et enda større fokus på produsentene slik at våre gjester kan få et tettere bånd til de norske råvarene sier han. 

 

Festivalprogrammet består av 20 serveringssteder og 60 lokalmatprodusenter (inkludert Bondens marked). Det skal arrangeres speed-dating på Centropa restaurant i nye Deichman i Bjørvika mellom kokk og bonde. Mat*Larm er spredt utover byen, og det selges et begrenset antall billetter. På denne måten kan man på en trygg og forsvarlig måte arrangere festivalen. 

 

Under koronapandemien har restauranter og lokalmatprodusenter kjent på utfordringer knyttet til økonomi og marked.

Mat*Larm skal bidra til nye markedstiltak. Etter lansering har de fått svært gode tilbakemeldinger. Publikum, lokalmatprodusenter og serveringssteder syns det er spesielt bra at man klarer å tilrettelegge et slik arrangement under de tiltak som er gjeldende med tanke på covid-19. 

 

Arrangøren er  HANEN - en landsdekkende næringsorganisasjon for gardsmat, bygdeturisme og innlandsfiske i Norge, og var blant annet arrangør bak Oste-VM i 2018 og NM i Ost 2019. Samarbeidspartner er Bondens marked og Lokalmat.no.

Mat*Larm har fått støtte fra Innovasjon Norge.

 

Mat*Larm er en ny møteplass for lokalmatprodusenter, restauranter og matinteresserte i Oslo. Et utvalg restauranter er koblet opp med en lokalmatprodusent som vi ønsker å rette ekstra fokus mot. 

 

Mer informasjon om festivalen på www.matlarm.no. Mer informasjon om HANEN på www.hanen.no

Kontaktpersoner er  Synne Qvenild, synne@hanen.no, prosjektansvarlig, mobil: 411 64 435 og  Mariel Bull Jensen, mariel@hanen.no, prosjektleder, mobil: 960 18 957

 


Even Ramsvik, Daglig leder/Eier, even@lavaoslo.no Tom Victor Gausdal, Ansvarlig rekruttering/Eier, tom@lavaoslo.noAnders Braathen, Altmuligmann/Eier, anders@lavaoslo.no

Foto: Lava Oslo

 

Even Ramsvik, Daglig leder/Eier, even@lavaoslo.no Tom Victor Gausdal, Ansvarlig rekruttering/Eier, tom@lavaoslo.noAnders Braathen, Altmuligmann/Eier, anders@lavaoslo.no

Foto: Lava Oslo

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev