Matnytt MAAEMO

MAAEMO > Storslått mesterverk fra moder jord

Tre stjerner på Nordhimmelen og praktverk mellom to permer

Maaemo og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang beholdt sine tre stjerner i Michelin-guiden. I 2016 fikk Maaemo tre stjerner i Michelin-guiden, som det første spisestedet i Norden. Det var knyttet stor spenning til om restauranten ville beholde sine tre stjerner i 2017. Restauranten beholdt alle stjernene under årets oppgradering av guiden, Maaemo er fortsatt best!

 

 

I den nye kokeboken Maaemo skriver kjøkkensjef Esben Holmboe Bang ærlig og engasjert om Maaemos smaker, identitet, visjon og beinharde arbeid for å fremkalle smakene som er genuine for restauranten.

"For meg er denne boken en umiddelbar klassiker. Det er en bok det vil bli referert til, i mange tiår fremover, når mathistorien fra vårt lille nordiske hjørne av verden skal fortelles"  skriver Renè Rezepi, Noma i forordet.

 

 

De spektakulære bildene i boka er tatt av Tuukka Koski . Han har klart å fange den norske ånden i vår grisgrendte, ofte karrige, men storslåtte natur. De melankolske, tåkefyllte landskapene, den ville råskapen, det kontrastfylte som er så typisk for Norge. De vakre illustrasjonene, basert på punktradering er laget av Danny Larsen. En gammel håndverksteknikk som gir illustrasjonene luft og et drømmelignende preg.

 

Det er også denne illustrasjonsteknikken som preger den unike forsiden av boka. Dette er et veldig  godt valg og gir boka en følelse av tidløshet. Den visualiserer treet som vokser seg stort og frodig ut av karrig jord. Alle de øvrige illustrasjonene har også hentet inspirasjon fra Norsk natur.

 

 

 

De vakre fotoene av rettene og restaurantmiljøet tar deg med på en reise gjennom smakene av Norge. Akkurat slik et måltid på den verdensberømte stjernerestauranten i Oslo gjør. Her presenteres 80 oppskrifter på mange av restaurantens signaturretter og ikke minst grunnoppskriftene til de typiske smakene av Maaemo. 

 

 

Storslått mesterverk fra moder jord 

Dette er et mesterverk og samtidig et genuint oppslagverk fra en av de viktigste gastronomiske periodene i Norge. Boka står fjellstøtt og er en bauta over det særegne og urekte. Den speiler landet vårt på sitt beste. Inspirasjonen til rettene er hentet fra tradisjoner bakover i tid, viser dagens mattrender og tar dem med inn i fremtiden. Her blir det nordiske kjøkkenets fornyelse dokumentert på en sannferdig og ærlig måte.

Dette er en bok som vil gå i arv gjennom generasjoner.

 

Du kan bestille boka her :

 cappelendamm.no/_faktaboker/kokeboker

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev