Matnytt Snop dog!

Snop dog!> "Stoff" for søtnoser

 

Ikke i våre søteste drømmer kan vi forestille oss hvordan det er å være så opptatt av det søte og samtidig klare å realisere drømmene som Lars Lian har gjort. I denne boka ønsker han alle andre søtnoser inn i sin fascinerende verden.

Lars Lian er et begrep og en institusjon i det søtes verden. Allerede som ung ble han bergtatt av konditorfaget, og siden da har livet stort sett bestått av desserter og kaker.

Han utdannet seg til baker og konditormester med videreutdannelse i Danmark. Etter det ble det Erichsens konditori og en rekke utenlandsopphold både i Wien og Paris. Kokkelandslaget tok kontakt og ønsket unge Lian på laget.

Sammen med Arne Brimi, Lars Barmen, Lars Erik Underthun, Bent Stiansen, Harald Osa, Robert brun og flere reiste han verden rundt og konkurrerte under norsk flagg helt til 2002. Etterhvert ble jobben med det søte alt fra kurs til TV, med programmet «Kakekrigen».

 I dag er Lian involvert i mer enn 30 kafeer, spisesteder og barer. Dette er hans aller første kokebok. Det var på tide.

 

Som Lars selv skriver i boka:

– Å servere god mat forteller mye om verten, men først og fremst at han eller hun bryr seg om sine gjester. Nøkkelen til å lykkes med en kake eller dessert er som i all matlaging; det som serveres må smake godt, helst knallgodt!

Du må velge ekte og gode råvarer og behandle dem på riktig måte. Bruk alltid ekte meierivarer som smør og fløte, ikke tenk tanken på å bytte ut dette med margarinprodukter. Det betaler seg også å velge sjokolade fra øverste hylle.

Jeg liker aller best sjokolade fra Frankrike, men det er også glimrende produsenter i Belgia, Sveits, Spania og Italia.

 

Følg sesongene når det er mulig. Bruk rabarbra når den er på sitt beste. Gled deg til du kan bake kaker med sesongens friske bær. Alt du trenger til en perfekt bløtkake er godt, hjemmelaget sukkerbrød, en skvett fløte og masse bær! Jordbær er på sitt beste noen uker før bringebærene.

Høsten er en ny, spennende sesong med skogsbær, epler og plommer, perfekte råvarer til kaker og desserter, skriver han.

I denne boka er hensikten å gi inspirasjon. Drømmen er å formidle at det desidert viktigste er smaken. Å jobbe med det visuelle er også givende, men det kommer i andre rekke. Her finner du enkle oppskrifter til glede og nytte, men også oppskrifter med høyere vanskelighetsgrad.

De kompliserte oppskriftene krever mer rutine, men kan likevel gi inspirasjon til flere enn de mest erfarne konditorene. Kanskje finnes det enkeltelementer i selv den mest kompliserte oppskrift, som du kan bruke til å lage egne kreasjoner av ulike kaker og desserter.

Når du har lært deg grunnreglene, kan du slå deg løs og bruke din egen fantasi og skaperglede.

Om du ikke er så erfaren med baking av søtsaker, start med å finne en enkel oppskrift som du gjør til din spesialitet. Kanskje sjokoladefondant?

Husk at mye er gjort om du er nøye med å følge oppskriftene og ikke jukser med råvarene. Velg alltid det beste, det er ikke vanskeligere enn det.

 

Boka koster kr. 399,- i utsalg. Den er i salg på alle av Jordbærpikenes avdelinger samt på caccao.no

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev