Matnytt Kraftkar til Spania

Kraftkar til Spania>

På bildet - Eva Vila og Enric Canut i Ardai, Barcelona, er lykkelige mottakere av Kraftkar.

 

Ostespesialist Enric Canut har jobbet i 3,5 år for å få Kraftkar til Spania. Nå er målet oppnådd og 60 hjul Kraftkar har ankommet Barcelona. - Matnasjonen Norge trenger slike fyrtårn, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad. 

I februar 2017, rett etter at Kraftkar vant World Cheese Awards, kom spanjolen Enric Canut til Tingvollost på besøk. Målet var å få kjøpe Kraftkar til mathuset Ardai i Barcelona. Hans første bestilling var på 142 hjul Kraftkar, en utenkelig stor bestilling for en liten osteprodusent. 

- Den gang hadde vi overhodet ikke kapasitet til å tenke på eksport. Derfor er det ekstra kjekt å kunne sende 60 hjul Kraftkar til Enric i Spania nå. Han har virkelig vist at han ønsker å kjøpe osten vår, forteller Solvor Waagen, daglig leder i Tingvollost. 

 

Fornøyd minister
- Tingvollost og Kraftkar har i sannhet satt Norge på det internasjonale matkartet. De har gått foran hele veien, med en kompromissløs holdning til kvalitet, som førte til seier i oste-VM i 2016. Nå tar de steget ut i verden på nytt, og skal eksportere Kraftkar til Spania. Matnasjonen Norge trenger slike fyrtårn, som går foran og viser at Norge har kvalitetsprodukter som kan hevde seg i konkurranser og i eksport, sier en fornøyd landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

 

En av Spanias fremste
Enric Canut var dommer under oste-VM da Kraftkar gikk helt til topps. Etter 40 år i ostebransjen er han godt kjent som ostespesialist og matkonsulent i Spania, med flere ostebøker og TV- og radioprogrammer bak seg. 

- Vi er veldig glade og lykkelige over endelig å ha fått Kraftkar i porteføljen til Ardai, sier Canut. 

 Tingvollost på sin side er stolte over at norske håndverksoster er attraktiv for eksport.  
- Dette var utenkelig for fem år siden. Nå har Norge et rikt utvalg håndverksoster av internasjonal kvalitet og eksportpotensialet er der absolutt, mener Solvor Waagen. 

 

En ansatt hos Ardai er i full gang med å pakke ut Kraftkar i Barcelona.
  

Hjelp fra Bergen
Firmaet Eurosupply i Bergen har hjulpet Tingvollost med både toll og frakt. 
- De har vært veldig behjelpelige, og har gjort eksportterskelen mye lavere for oss. Tollpapirer kombinert med ubrutt kjølekjede til Spania er ingen selvfølge å få til for en liten produsent som oss, forteller Waagen. 

Tingvollost har ikke kapasitet til å eksportere mye, men synes det er viktig å vise fram Norge i utlandet. 

- Det er fortsatt det norske markedet vi skal ha hovedfokus på, men vi må innrømme at det er stas å sende norsk håndverksost til utlandet! Dette er enda et bevis på at norsk matproduksjon har høy kvalitet, sier Solvor Waagen i Tingvollost. 

 


Marit Birkestøl (kundeansvarlig) og Wenke Matthes (ysteansvarlig) hos Tingvollost viser fram en av bøkene Enric Canut har skrevet. Bak ser du bildet hvor Gunnar Waagen stolt tar mot beviset på at Kraftkar vant WCA i 2016. 

 

Kontaktperson: Kristin Waagen, tlf 91592923, epost kristin@tingvollost.no 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev