Har du noen gang drømt om å kunne lage mat som en profesjonell kokk? Beherske det de kan, kjenne til deres hemmeligheter, få tilgang til kokkenes kunnskaper, oppskrifter, tips og råd. Med Kokkelære kan du endelig realisere denne drømmen. Med over 1000 oppskrifter fordelt på over 50 kapitler er Tom Victor Gausdals nye store kokebok en av de mest allsidige og nyttige kokebøkene noensinne utgitt på norsk, og en begivenhet for alle matinteresserte.
Kokkelære dekker alle sider av matlagingen, hele veien med vekt på hvordan kunnskapen kan fungere for deg hjemme på kjøkkenet. Hvert av kapitlene er innholdsrike som en vanlig kokebok. I Kokkelære finner du for eksempel hele 44 forskjellige måter å tilberede poteter på – eller oppskrifter på nesten 150 forskjellige varme og kalde sauser til alle tenkelige retter og bruksområder.
Her gir Tom Victor deg alle de tipsene du trenger for å tilberede fugl, fisk, kjøtt eller vilt slik proffene gjør det. Her får du framgangsmåter for safting og sylting, for tørking og salting, for bakst og konditorkunst, for petits fours og konfekt, for skum, strø og geleer.
Prinsippet er ganske enkelt: Behersker du det som står i denne boka, er du en fullbefaren kokk.
Tom Victor forklarer deg alt du trenger å vite om råvarene, og viser deg hvilke 40 grunnleggende tilberedningsteknikker du trenger å kunne for å lage virkelig god mat. Detaljerte steg for steg-beskrivelser demonstrerer alt fra grunnleggende kokkeferdigheter som kutteteknikk, brødbakst eller filetering, til krevende prosesser som partering av dyr, kompliserte konditorprosedyrer eller tilberedning av spesielt vanskelige retter som perfekt innbakt Biff Wellington.
Kokkelære er et fenomen av en bok; grundig, allsidig, kunnskapsrik og ambisiøs, men aldri snobbete eller unødig komplisert. Alt er forklart i Tom Victors enkle og ujålete stil, slik vi kjenner den fra hans tidligere kokeboksuksesser.
Kokkelære er Familiekokebokas imponerende storebror; større, sterkere, mer kunnskapsrik, mer kompromissløs, men akkurat like hyggelig når du blir kjent med den. Kokkelære er en kommende klassiker i norsk kjøkken – et kokebokstorverk ment for å plasseres ved siden av Hanna Winsnes, Schønberg Erken eller Ingrids rutete.
ISBN: 9788275477628
Foto Ingvar Eriksson
Pris kr 599,-.
Forlaget Press as
Tom Victor Gausdal er en av Norges mest feirede kokker og sto bak kokeboken Husmannskost som ble kåret til årets beste kokebok i 2005.
Han er innehaver av tittelen verdens nest beste kokk, etter å ha blitt nummer to i Bocuse d’Or i 2005, ett skarve poeng bak vinneren.
Han er også sølvvinner fra Global Chef i Dubai 2008. I 2006 ble Husmannskost kåret til Best Cookbook in the World under Gourmand World Cookbook Awards, som gikk av stabelen i Kuala Lumpur Malaysia. Han er også medforfatter av den store familiekokeboka sammen med Ole Martin Alfsen.
Tom Victor Gausdal driver Strand Restaurant i Bærum.