Matnytt «Knallgodt» uten gluten

«Knallgodt» uten gluten>

Tom Victor Gausdal har i en årrekke vært en av Norges mest profilerte kokker og kokebokforfattere. Men hjemme lager han gjerne litt annen mat enn den han serverer ute.

Fordi både kona Torill Schinstad og et av barna er gluten intolerante, har familien måttet finne nye måter å lage favorittmaten på.

 

 

De visste nøyaktig når ideen til denne kokeboka ble født – det var på samme dag som Torill hadde fått beskjed om at hun hadde cøliaki. De testet barna og eldstesønnen hadde også den samme diagnosen. Alle takler slike ting forskjellig men for en så matglad familie som elsker brød, bakst og kaker ble det en nokså molefunken stemning.

Må vi droppe alt som er digg nå og det blir ikke noe gøy å lage mat med så mange regler som må følges.

 

 

Men så går man til verks og finner ut av det som for eksempel med middagsmaten – den var ikke noe problem. Den var jo glutenfri. Så tok de frem lupa og sjekket med lys og lykt for å finne alle typer erstatningsprodukter som var tilgjengelige og glutenfrie og det gikk til slutt sport i å finne smarte løsninger og alternativer.

 

Nye  produkter kommer stadig i butikkene noe som gjør det lettere å lage mat uten gluten.

 

 

Det å lage glutenfri mat ble nå et morsomt prosjekt og resultatet av det hele ble i tillegg til kunnskap og glede over gryter og stekebrett - til et stort register av glutenfrie hverdags-matretter. Disse rettene ønsker Torill og Tom Victor å dele med andre som har glutenallergi og det er etter hvert mange.

 

 

I boka «knallgodt» har de samlet erfaringer, knep, tips og innspill på ingredienser som gjør det fullt mulig å lage all slags knallgod mat helt uten gluten. De deler de beste løsningene på middager, bakst, kaker og desserter og de er så gode at du har lyst til å lage dem igjen og igjen.

 

 

Boka er delt inn på en praktisk måte med oversikt over spesialprodukter og alle slags gode råd selvsagt. De slår også et slag for å spore over på den grønne linja og der finnes det veldig mye godt å velge i.  Det er i det hele tatt ikke mye du ikke kan lage om du har cølikaki - bortsett fra mat med gluten da.

 

 

Boka imponerer i omfang og bobler over av kreativitet.  Dette er ikke bare en kokebok for de som har cøliaki men for de som elsker god mat.

Vi som kjenner dem godt vet at dette er to skikkelige kakemonser, så den delen av boka er viet stor oppmerksomhet.

Alle de crispy og innbydene bildene er tatt av Lars Petter Pettersen.

 

 

Så fortvil ikke om du har fått diagnosen cøliaki for med denne boka i hus kommer matgleden tilbake. Boka for hele familien og en knallfin julegave. Så skaff dere  «Knallgodt» stappfull av fristende og varierte retter til å bli stappmett av og uten gluten rett og slett.

 

Forlaget press

Pris kr 449,-.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev