Krabbe er perfekt festmat for høstens sosiale krabbelag. Den er enkel å servere og det skaper god stemning rundt bordet når alle må jobbe litt for å finne maten inne i klørne og i krabbehusets små rom. Liker du den helst naturell gir vi deg noen tips på veien.
Vil du prøve en ny vri anbefales pepperkrabbe eller crab roll ? Og har du rester kan du gjerne rocke opp hverdagspasta.
Krabbe naturell
Krabbe naturell kjenner de fleste til. Alt du trenger er kokt krabbe, dill om du vil, sitron, majones, litt salat og noen gode tips på veien.
Beregne en til to krabber per person og gjerne flere løse krabbeklør. Kjøp krabbe ferdig kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk.
Bruk skalldyrgaffel eller spiss pinsett for å finne maten inne i klørne og krabbehuset. Bruk nøtteknekker eller klotang til å åpne klørne.
Husk også skylleboller og rikelig med servietter.
Pepperkrabbe
Vil du prøve en ny vri på krabbeklørne er pepperkrabbe tingen. Krabbeklørne stekes i en peppersausblanding, tilsett lime og vårløk og server med ristet brød og shriracha-majo
2 kg krabbeklør
8 cl soyasaus
2 ss honning
2 ss black pepper sauce
20 pepper, hel sort
4 båter lime
1 ss limesaft
2 sjalottløk
3 vårløk
olje
Sriracha-dressing
4 ss majones
1 ts sriracha
Kakk sprekker i krabbeklørne slik at du kommer til krabbekjøttet. Ha olje og løk i en varm stekepanne. Tilsett soyasaus, honning og black peppersauce. Varm til det tykner. Tilsett krabbe og limebåter og vend inn i blandingen. La putre til krabben er varm.
Rist sort pepper i panna og mal den i morter. Ha på, sammen med vårløk, til slutt. Server med ristet brød og Shriracha-majo.
Crab roll
Her er krabbens svar på lobster roll. Retten passer godt som middag eller kveldskos. Bland krabbekjøttet med majones, sitronsaft, chilisaus, vårløk og stangselleri. Fyll det i salatblad i pølsebrød og topp med friske urter.
4 pølsebrød
2 ss smør
2 krabbe
4 ss majones
0.5 sitron
1 ts chilisaus
2 vårløk
0.5 stangselleri
salt og pepper
grønn salat
friske urter
Pensle pølsebrødene med smeltet smør. Bruk gjerne pølsebrød av en god kvalitet, gjerne brioche. Varm pølsebrødene i ovn eller på grill til de får litt farge Bland krabbekjøtt, majones, sitronsaft, chilisaus, finhakket vårløk og finhakket selleristang. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chilisaus.
Fyll de oppvarmede pølsebrødene med et salatblad og krabberøre og topp med urter.
Basilikumpasta med krabbeklør
Gi krabbeklørne ekstra god smak med hvitløk og chili. Her servers klørne sammen med pasta vendt i hjemmelaget basilikumsaus.
20 krabbeklør
4 porsjon pasta
2 fedd hvitløk
0.5 røde chili
2 ss olivenolje
salt og pepper
Saus
1 potte frisk basilikum
2 fedd hvitløk
1dl olivenolje
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
Server med lime
Rens krabbeklørne. Kok pasta etter anvisning på pakken. Finhakk hvitløk og chili, og stek raskt i olivenolje sammen med krabbeklørne, litt salt og pepper.
Saus
Kjør basilikum, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en blender til det blir en glatt saus. Sil kokevannet av pastaen, og vend den inn med basilikumsausen. Server pastaen med krabbeklørne på toppen, med limebåter ved siden av.
Tips
Krabbeklørne kan tilberedes med den smakstilsetningen som du selv ønsker.