Matnytt Klar for krabbefest

Klar for krabbefest>

 

 

Krabbe er perfekt festmat for høstens sosiale krabbelag. Den er enkel å servere og det skaper god stemning rundt bordet når alle må jobbe litt for å finne maten inne i klørne og i krabbehusets små rom. Liker du den helst naturell gir vi deg noen tips på veien.

 

Vil du prøve en ny vri anbefales pepperkrabbe eller crab roll ? Og har du rester kan du gjerne rocke opp hverdagspasta.

 

Krabbe naturell

 

 

Krabbe naturell kjenner de fleste til. Alt du trenger er kokt krabbe, dill om du vil, sitron, majones, litt salat og noen gode tips på veien.

 

Beregne en til to krabber per person og gjerne flere løse krabbeklør. Kjøp krabbe ferdig kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk.

Bruk skalldyrgaffel eller spiss pinsett for å finne maten inne i klørne og krabbehuset. Bruk nøtteknekker eller klotang til å åpne klørne.

Husk også skylleboller og rikelig med servietter.

 

Pepperkrabbe

Vil du prøve en ny vri på krabbeklørne er pepperkrabbe tingen. Krabbeklørne stekes i en peppersausblanding, tilsett lime og vårløk og server med ristet brød og shriracha-majo

 

2 kg krabbeklør

8 cl soyasaus

2 ss honning

2 ss black pepper sauce

20 pepper, hel sort

4 båter lime

1 ss limesaft

2 sjalottløk

3 vårløk

olje

 

Sriracha-dressing

4 ss majones

1 ts sriracha

 

Kakk sprekker i krabbeklørne slik at du kommer til krabbekjøttet. Ha olje og løk i en varm stekepanne. Tilsett soyasaus, honning og black peppersauce. Varm til det tykner. Tilsett krabbe og limebåter og vend inn i blandingen. La putre til krabben er varm.

 

Rist sort pepper i panna og mal den i morter. Ha på, sammen med vårløk, til slutt. Server med ristet brød og Shriracha-majo.

 

Crab roll

 

 

Her er krabbens svar på lobster roll. Retten passer godt som middag eller kveldskos. Bland krabbekjøttet med majones, sitronsaft, chilisaus, vårløk og stangselleri. Fyll det i salatblad i pølsebrød og topp med friske urter.

 

4  pølsebrød

2 ss smør

2 krabbe

4 ss majones

0.5 sitron

1 ts chilisaus

2 vårløk

0.5 stangselleri

salt og pepper

grønn salat

friske urter

 

Pensle pølsebrødene med smeltet smør. Bruk gjerne pølsebrød av en god kvalitet, gjerne brioche. Varm pølsebrødene i ovn eller på grill til de får litt farge Bland krabbekjøtt, majones, sitronsaft, chilisaus, finhakket vårløk og finhakket selleristang. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chilisaus. 

Fyll de oppvarmede pølsebrødene med et salatblad og krabberøre og topp med urter.

 

 

Basilikumpasta med krabbeklør

 

 

 

Gi krabbeklørne ekstra god smak med hvitløk og chili. Her servers klørne sammen med pasta vendt i hjemmelaget basilikumsaus.

 

20 krabbeklør

4 porsjon pasta

2 fedd hvitløk

0.5 røde chili

2 ss olivenolje

salt og pepper

 

Saus

1 potte frisk basilikum

2 fedd hvitløk

1dl olivenolje

0.5 ts salt

0.25 ts pepper

Server med  lime

 

Rens krabbeklørne. Kok pasta etter anvisning på pakken. Finhakk hvitløk og chili, og stek raskt i olivenolje sammen med krabbeklørne, litt salt og pepper.

 

Saus

Kjør basilikum, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en blender til det blir en glatt saus. Sil kokevannet av pastaen, og vend den inn med basilikumsausen. Server pastaen med krabbeklørne på toppen, med limebåter ved siden av.

 

Tips

Krabbeklørne kan tilberedes med den smakstilsetningen som du selv ønsker.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev