Nyhet
Matnytt Kjøper 10% av Lava Oslo og går inn som ny konsernsjef

Kjøper 10% av Lava Oslo og går inn som ny konsernsjef >

Maria Aas-Eng kjøper i underkant av 10% av Lava Oslo og går inn som konsernsjef i den Oslo baserte restaurantgruppen som blant annet står bak Katla, Sentralen, Smalhans, The Golden Chimp, Hrimnir, Handwerk Botaniske, Brutus, Vega Snackbar, Hitchhiker og kantinekonseptet Dugurd. Aas-Eng har hatt ulike lederjobber i mediebransjen de siste 15 årene, sist som konsernsjef i kommunikasjonsgruppen RED dentsu X og hun har ved tre anledninger blitt kåret til mediebransjens beste leder i en undersøkelse som gjennomføres hvert år av rekrutteringsbyrået TEFT.

 

Gründerne av Lava Oslo, Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Stian Floer er svært fornøyd med sin nye kollega og medeier. 

 

- Vi er veldig stolte over at en av landets dyktigste ledere nå blir sjef i Lava. Hun deler våre verdier og visjon og sammen skal vi skape mange nye jobber og sørge for at Lava Oslo er bransjens mest attraktive arbeidsplass sier gründer Even Ramsvik i en kommentar.

 

Som for alle andre i restaurantbransjen har det siste året vært svært tøft for Lava og deres 150 ansatte. Men gruppen har prøvd å holde så mange restauranter som mulig åpne og jobbet frem alternative inntektsstrømmer som hjemlevering av gourmet mat-kit fra Katla, Smalhans och The Golden Chimp. 

 

- Vi har lykkes med å omstille driften i flere restauranter - og responsen fra kundene har vært over all forventning. De siste 6 månedene har vi levert over 15.000 måltider hjem på døren til våre kunder forklarer konsernkjøkkensjef Tom Victor Gausdal .

 

Samlet sett omsatte Lava Oslo sine restauranter for ca 80 mnok i 2020 og gikk med et overskudd på ca 1,6 mnok. Morselskapet fikk et driftsresultat på ca minus 2,5 mnok. Alle tall er foreløpige og ureviderte. 

 

-Jeg er stum av beundring for den innsatsen våre kolleger i Lava har lagt ned det siste året. Vi har kjempet sammen for hver eneste arbeidsplass og bygget et sterkt fundament for reisen vi nå legger ut på  sier gründer Anders Braathen.

 

Lava tror på et sterkt comeback for restaurantbransjen når Norge gjenåpner.

 

- Det blir fantastisk å få alle våre kollegaer tilbake i jobb og vi lover å levere magiske mat og vinopplevelser til gjester som kanskje begynner å gå litt lei egne matkunstner. Etter vi har fått hjulene i gang igjen blir det fokus på lønnsom vekst og langsiktig verdiskapning for både ansatte og eiere.

 

Fremtiden for restaurantbransjen ser lys ut sier den nye konsernsjefen, Maria Aas-Eng.  

 

Informasjon om Lava Oslo:

Omsetning 2019: 127 mnok

Resultat: 2019: 3,3 mnok

 

Lava Oslo ble startet av Anders Braathen, Even Ramsvik, Stian Floer og Tom V Gausdal i 2016.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev