Nyhet
Matnytt Kalkun fortsatt på topp

Kalkun fortsatt på topp>

En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.

 

 

 

På spørsmål om hva man kommer til å spise på nyttårsaften i år, fordeler svarene seg slik:

 

33 % - Kalkun

 

27 % - Vet ikke

 

12 % - Pinnekjøtt

 

6 % - Ribbe

 

5 % - Biff/helstekt indre/ytrefilet

 

 

Jule- og nyttårsfeiringen er høytid med lange tradisjoner for de fleste. Men menyen til nyttårsfeiringen er langt mindre bundet av tradisjoner enn julemiddagen. 

 

Rundt en av fire oppgir at det er tradisjon etablert for lenge siden som bestemmer nyttårsmenyen, mens for julemiddagen er tradisjoner det avgjørende for over halvparten av de spurte i undersøkelsen. 

 

– Med nyttårsmiddagen er ikke tradisjonene like sterke som de er på julaften. Det er mer frihet til å velge meny på årets siste dag, og det har bakgrunn i flere forhold, sier Anne Zondag, samfunnanalytiker i MatPrat.

 

Hun trekker frem at sammensetning av gjester gjerne er annerledes på nyttårsaften, og at selskapet har en annen ramme enn julaften.  

 

–  Den nærmeste familie er gjerne byttet ut med venner eller naboer. Det gjør barndommens tradisjoner ikke blir likte viktige, og mangfoldet er større enn i et rent familieselskap der alle gjestene har like referanser til barndommen, sier Zondag.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev