Matnytt Italiensk favoritt på norske bord

Italiensk favoritt på norske bord>

Den perfekte focaccia har en sprø skorpe i topp og bunn, takket være rike mengder med deilig olivenolje. Brødet er saftig og har samtidig en luftig konsistens.

 

– Focaccia er et utrolig anvendelig brød som kan varieres på mange måter. I tillegg er det enkelt å lage og lett å lykkes med. Kanskje det er derfor vi ser en stadig stigende etterspørsel etter oppskrifter på focaccia på nettsidene våre, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn. 

 

 

Minner om pizza

Selv om vi opprinnelig kan takke grekerne og etruskerne for grunnoppskriften, står dagens focaccia som en tradisjonsrik hjørnesten i det italienske kjøkkenet. Retten kan minne om en pizza fordi brødet i enkelte oppskrifter toppes med grønnsaker, men like ofte serveres det sammen med Sør-Europas velsmakende oljer, oster og dipper.

 

– Uansett om du skal unne deg noe godt til hverdags eller servere i selskap, så kan du friste med focaccia. Som siderett egner det seg særlig godt til pastaretter, spekemat, tapas, salater, supper og grillmat, sier Torunn Nordbø.

 

Har du bakt for mye, egner denne gullgruven av et italiensk bakverk seg godt til å fryse ned også.

Det lettsaltede brødet kan også toppes med godsaker. En focaccia med blomster ser vakker ut på selskapsbordet og har blitt en populær trend de siste årene.

 

 

 

Focaccia i alle variasjoner

Focaccia kommer i mange varianter, og hobbykokker har gjerne en oppskrift de vender tilbake til igjen og igjen.

 

– Vår oppskrift som vi kaller verdens beste focaccia er en av våre mest populære focaccia-oppskrifter. Med hvitløk, rødløk og frisk rosmarin blir den garantert en hit på sommerfesten, sier Nordbø.

 

Hun har også merket seg at flere og flere vil prøve seg på surdeigsbakst.

 

– Surdeigsfocaccia tar et par dager å bake, men resultatet er verdt ventingen, sier Nordbø.

 

Hun nevner at det også er mulig å variere med meltyper når man baker focaccia. Noe av hvetemelet kan byttes ut med byggmel eller speltmel for en mer særegen smak. Hvis du ønsker å variere med meltyper er focaccia med byggmel et lekkert og sommerlig alternativ. Du kan også bake speltfocaccia med grovt salt på toppen, som passer ypperlig som tilbehør til sommerens supper og salater. Focaccia på grill er flate porsjonsbrød som du enkelt lager til grillmaten, mens små focaccine-brød er nydelig som snacks med en god pesto eller aïoli til.

 

 

 

Her finner du oppskrifter > 

 

brodogkorn.no/oppskrift/focaccia-med-blomster

brodogkorn.no/oppskrift/byggmel-focaccia

brodogkorn.no/oppskrift/focaccia-pa-grill

brodogkorn.no/oppskrift/speltfocaccia

brodogkorn.no/oppskrift/surdeigsfocaccia-2

brodogkorn.no/oppskrift/focaccia

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev