Matnytt I dag er det fish & chips-fredag

I dag er det fish & chips-fredag>

Fredag 2. juni feirer Storbritannia sin fish & chips. Vi lar oss inspirere av denne dagen som er dedikert til britenes nasjonalrett. Her er våre beste fish & chips-oppskrifter.

Fish & chips er skikkelig kosemat som passer like godt sommer som vinter. Det er en grunn til at britene spiser rundt 380 millioner måltider med fish & chips i året.

  • Crunchy fish fingers er en vri på fish & chips som fort blir en ny favoritt hos både store og små. Retten kan også kombineres med deilig tilbehør som søtpotetfries og mais- og paprikasalsa.
  • Panert torsk med ovnsstekte poteter faller i smak hos de minste og passer like godt til hverdags som til helgekosen!
  • Med friterte torskekaker får du en norsk vri på fish & chips. Denne versjonen har ertepuré og sitronbåter som tilbehør. Hvis du vil imponere på neste tapas-kveld er dette en perfekt rett!

Trenger du flere tips om fish & chips?
Vi viser deg hvordan lage fish & chips som bare britene gjør det.

 


 

Om fish & chips:

I Storbritannia er det rundt 10 500 fish & chips shops
- 80% av britene besøker en fish & chips shop minst en gang i året
- 22% av britene er innom en fish & chips shop en gang i uka
- Fish & chips ble først servert sammen som en rett rundt 1860

Kilde: National Federation of Fish Friers

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev