Nyhet
Matnytt Her er vinnerne av den nordiske matprisen Embla!

Her er vinnerne av den nordiske matprisen Embla!>

Norge, Sverige og Danmark var kveldens store vinnere da den nordiske matprisen Embla ble utdelt for tredje gang. "Geitmyra Credo", gastronomisk kunnskapssenter for barn og unge i Oslo, The Junk Food Project som jobber med sosial bærekraft i Danmark, og den svenske drikkeentreprenøren Andreas Sundgren er blant de sju vinnerne av Emblaprisen.

 

Vinnerne av Emblaprisen 2021 ble offentliggjort under en direktesendt prisutdeling på DogA i Oslo mandag kveld. Det har vært rekordmange nominasjoner til Emblaprisen 2021, og juryen har kåret vinnerne ut fra kriterier som bærekraft, inspirasjon, originalitet, ærlighet og nordisk identitet. De sju priskategoriene fokuserer på ingredienser, håndverk, kommunikasjon og mennesker engasjert i den nordiske matkulturen og matbransjen.

 

Emblaprisen ble lansert i 2017 av seks nordiske landbruksorganisasjoner med støtte fra Nordisk ministerråd, for å skape oppmerksomhet og spre kunnskap om nordisk mat.

 

Norge hentet hjem tre priser

Norge ble vinner i hele tre av Emblaprisens totalt sju priskategorier. Konkurransen har vært hard, med opp til sju nominerte kandidater i hver kategori.

 

Her er alle vinnerne:

 

Nordisk matprodusent 2021: Fredriksdals Kirsebærvin, Danmark

 

Nordisk matentreprenør 2021: Andreas Sundgren, Brännlands Cider, Sverige

 

Nordisk mathåndverker 2021: Undredal stølsysteri, Norge

 

Nordisk matkommunikator 2021: Det Grønne Museum, Danmark

 

Nordisk storkjøkken 2021: The Junk Food Project, Danmark

 

Nordisk matdestinasjon 2021: Kvitnes gård – Norge

 

Nordisk mat for barn og unge 2021: Geitmyra Credo, Norge

 

 

 

Om Emblaprisen

Seks nordiske landbruksorganisasjoner står bak Emblaprisen, delvis finansiert av Nordisk ministerråd som del av programmet Ny nordisk mat. Hensikten er å gi nordisk matkultur et løft og øke interessen også utenfor Norden. Embla-prisene deles ut annethvert år. Nasjonale juryer i hvert land nominerer kandidater i de enkelte kategoriene, og en nordisk jury velger de endelige vinnerne. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev