Nyhet
Matnytt Her er oversikten over de norske Michelinstjernene i 2025

Her er oversikten over de norske Michelinstjernene i 2025>

Mandag 16 juni 2025 ble legendariske Michelinstjernene delt ut til de nordiske restaurantene og utdelingen tok plass på Sjælland i Danmark dette året. De norske restaurantene beholdt sine stjerner og vi fikk to nye så da glitrer det 22 stjernerestauranter på den norske stjernehimmelen og i guiden. 

 

De nye stjernerestauranten ligger i Bergen og det er Omakase by Sergey Pak og Gaptrast som begge åpnet i 2024. Vi gratulerer dem allesammen med både nye og de som beholdt sine.

 

Michelin-guiden

Michelin-guiden er en fransk guidebok til hoteller og restauranter. Den ble utgitt første gang i 1900 av dekkfabrikanten Michelin. Nå er det en prestisjetung pris som gis ut årlig.

 

En gruppe inspektører reiser rundt i verden og avgjør hvem som skal inn i guiden. De opptrer som vanlige gjester og avslører ikke sin identitet.

 

Restaurantene kan utmerkes med én, to eller tre stjerner. Det gis også ut «grønn femkløver» for bærekraft, i tillegg til Bib Gourmand, som gis til restauranter som tilbyr kvalitet til god pris.

 

I tillegg nevner guiden restauranter med omtale, men uten å gi dem stjerne eller utmerkelse.

Du kan velge om du sier Michelin med norsk eller fransk uttale. På fransk sier man «misje’læ», mens på norsk sier man «micheleng».

Kilde: Store norske leksikon / Michelin-guiden

 

 

 

En stjerne 

 Stallen (Oslo)

 Mon Oncle (Oslo)

 À l’aise (Oslo)

 Bar Amour (Oslo)

 Sabi Omakase (Oslo)

 Statholdergaarden (Oslo)

 Hyde (Oslo)

 Hot Shop (Oslo)

 Savage (Oslo)

 Hermetikken (Stavanger)

  Lysverket (Bergen)

 Iris (Rosendal)

 Fagn (Trondheim)

 Sabi Omakase (Stavanger)

 Under (Lindesnes)

 Speilsalen (Trondheim)

 K2 (Stavanger)

 Omakase by Sergey Pak (Bergen)

 Gaptrast (Bergen)

 

  To stjerner

 Kontrast (Oslo)

 

Tre stjerner

 Maaemo (Oslo)

 Re-Naa (Stavanger)

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev