Nyhet
Matnytt Smaken av Hellstrøms verden

Smaken av Hellstrøms verden>

 

Minnene strømmer på så man knapt kan puste - fra Paris, Provence, Italia og New York og hjertet pumper litt ekstra når Eyvind tar oss med til blant annet Paris – verdens fineste by.

 

 

En by som byr på alt og i denne fantastiske boka byr Eyvind på seg selv på en helt ekstraordinær måte. Den er ektefølt og gjennomlevd så dette er Eyvind sin verden og er blitt en diamant av en bok.

 

 

 

Den glitrer men er renset for jåleri og fastasje. Den er dyptgående og har mange fasetter men den er så ren for krimskrams, trender og fastasjefylte utrykk. Den er rett og slett århundret fineste kokebok.

 

 

 

Måten den er satt sammen på med bilder av matretter og miljøer er så stemningskapende og for de av oss som har vært på mange av disse stedene blir vi påminnet av hvor enkelt og raffinert man kan lage matretter som vil leve for alltid.

 

 

 

Eyvind har hatt et slagord; Enkelt og perfekt. Det rommer alt. Mat og drikke er noen av livets største gleder og skaper opplevelser og gode minner. Igjen og igjen – igjennom et helt liv kan disse bære oss på humpete livsveier, gjennom kratt og over fjell.

 

 

 

Boken har oppskrifter fra det helt enkle som crudité med aromatisk smør,  vichyssoise , melon med spekeskinke, blomkålsuppe med parmesan, asparges med comté, salvie og valnøtter, en herlig rekke fisk, skjell og skalldyrsretter, kyllingbryst supreme, andebryst med milde krydder, honning og polenta, grillet due, lammerygg med timian, kalvenyrer i rødvinssaus, gateau au chocolat «assassin» og varm sufflé med Grand Marnier og alle rettene er slik at vi kan få de til på eget kjøkken.

 

 

 

De gode minnene kan ingen ta fra oss og denne kokeboka er nettopp det - fylt av kjærlighet og opplevelser av selve livet igjennom mat og drikke og rammen rundt.

 

 

 

Nå har han også gjennom flere bøker fått sin perfekte partner å dele disse historiene og videreformidle dem til oss på en helt spesiell måte. Hans livsledsager Anita Rennan som har tatt bildene imponerer med sin utsøkte sans for å se komposisjoner og sette sammen alt til en sublim helhet.

 

 

Som Eyvind så godt og reflektert uttaler:

«Det sies at du skal leve i nåtid, carpe diem, ikke se deg tilbake og gruble for mye over fortiden. Når alt kommer til alt er livet ditt det du har levd, folk du har møtt, mat du har spist, viner du har drukket, landskaper og steder du har tatt til deg, opplevelser sammen, milepæler i livet, store gleder, vanskelighetene og motgangen du har møtt».

 

 

Og sammen med Gabriel Garcia Marquez sitt sitat også fra boka «Et liv er ikke det som har hendt deg, men det du husker av det og måten du husker det på» danner disse refleksjonene rammen og fundamentet i boka og gjør den til mer en kokebok.  

 

 

Det er en glede og kunne ha den som  inspirasjonskilde og kokebok og den gir trygghet om at vi reiser sammen vi her på jorden i den tiden vi lever her.  

 

 

 

Eyvind Hellstrøm er den perfekte vert og her byr han og sin fine livsledsager deg inn i en verden fylt av kjærlighet og livsglede. Boka er fin som din livsledsager i både onde og gode dager. Livet er kort, det handler om å leve nå mens du kan – få mat på bordet som skaper trygghet, smil og glede.

 

 

Så ta med deg  boka inn i livet ditt – den gjør en stor forskjell som verdiskaper og gir en påminnelse om at minner kan og bør deles med andre.

 

 


Hellstrøms verden.

Mer enn en kokebok 

 

Kagge Forlag as 

Pris kr 479,-.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev