Bilde over - Vinner av NM I KOKKEKUNST 2024 Håvard Onsøyen, Medhjelper Josefinr Arnesen og vinner av NM I SERVITØRFAG 2024 Birk Torp
Landbruks- og matminister Geir Pollestad delte sammen med hoveddommer Sven Erik Renaa ut Hans Majestet Kongens Pokal til vinneren av NM I KOKKEKUNST 2024, Håvard Onsøyen og hans medhjelper Josefine Arnesen
Norske Kokkers Landsforening(NKL) er glade for at NM I KOKKEKUNST i en årrekke har fått anledning til å dele ut kongepokalen, og er veldig stolte over at Landbruks- og matministeren i dag delta den ut til Håvard Onsøyen.
Det er den største ære en utøver kan motta!
NM I KOKKEKUNST arrangeres i år for 32.gang og engasjerer hele kokke Norge
Norske Kokkers Landsforening er stolte over historien til NM I KOKKEKUNST, og hva alle vinnerne fra 31 tidligere mesterskap har betydd for denne konkurransen. NKL er også veldig ydmyke for å ha fått anledning til å dele ut Hans Majestet Kongens pokal til mange vinnere, siden Bent Stiansen vant den i 1990.
NM I KOKKEKUNST motiverer faglærte kokker til å delta i konkurranser med høyt, faglig nivå. Den enkelte deltager får et personlig, høyt læringsutbytte, videreutvikling av sitt håndverk, bygger nyttige relasjoner og er en god ambassadør for sin arbeidsgiver og kokkeyrket.
Landbruks – og matminister Geir Pollestad sammen med vinnerne av NM I KOKKEKUNST 2024, Håvard Onsøyen og hans medhjelper Josefine Arnesen
Her er finalemenyen, med noen små endringer, Håvard og Josefine laget til 12 personer i dag.
Forrett
Livechekylling med confitert lår, kantarell og timian
Skogsoppterte med syltet småløk
Hjertesalat, sitron og marinerte neper
Rødbet, røkt rømme og hasselnøtter
Confitert jordskokk med soyaglace
Kremet kyllingsaus med steinsopp og vin jaune
Hovedrett
Smørstekt Sterlingkveite
Sjøkreps fra Midsund med grillet sjøkrepsvinaigrette
Fylt sortkål med purre og selleri
Sjalottløk og squash
Skalldyrrisotto med safran i potetpute
Kveitesaus med fennikel
Dessert
Seterømmemousse med Eden epler
Dulcey «sandwich» med feuilletine
Varm eplekake og vaniljesaus med Iseple
Eplesorbet
Landbruks- og matminsister omgitt av hoveddommere fra NM I KOKKEKUNST 2024 og NM I SERVITØRFAG 2024
NKL gratulerer Aron Espeland med andre plass og Simen johansen med tredje plass. Beste medhjelper ble Knut Brottvei på kjøkken 6 og ECOLABs hygienepris gikk til kjøkken 6, Simen Johansen og Knut Brottveit
NM I SERVITØTFAG 2024
Bork Torp, Matbaren Renaa, vant NM I SERVITØRFAGET foran Tirill Faannessen fra Vaaghals på andre plass og Kåre Bjune Midtskog fra Hurtigruten på tredje plass
KuttMatsvinn-prisen
KuttMatsvinn-prisen ble vunnet av kjøkken6, Simen Johansen og Knut Brottveit
Alle finaledeltagere må skille tydelig mellom matsvinn og matavfall i konkurransen. Matvarer som kan brukes igjen, må merkes tydelig, oppbevares korrekt og sjekkes ved utvask og avlevering av kjøkkenet. Alt matavfall skal sorteres. Matavfallet vil bli veiet ved utsjekking av kjøkkenet.
Prisen tildeles den finaledeltager som gjennom finalen klarer å utnytte råvarene på beste måte og som har minst mengde unngåelig matavfall.
Her er en komplett resultatliste for NM I MKOKKEKUNST 2024
_______________________________________________________________