Nyhet
Matnytt Håvard Onsøyen vant NM I KOKKEKUNST 2024

Håvard Onsøyen vant NM I KOKKEKUNST 2024>

Bilde over - Vinner av NM I KOKKEKUNST 2024 Håvard Onsøyen, Medhjelper Josefinr Arnesen og vinner av NM I SERVITØRFAG 2024 Birk Torp

 

Landbruks- og matminister Geir Pollestad delte sammen med hoveddommer Sven Erik Renaa ut Hans Majestet Kongens Pokal til vinneren av NM I KOKKEKUNST 2024, Håvard Onsøyen og hans medhjelper Josefine Arnesen

Norske Kokkers Landsforening(NKL) er glade for at NM I KOKKEKUNST i en årrekke har fått anledning til å dele ut kongepokalen, og er veldig stolte over at Landbruks- og matministeren i dag delta den ut til Håvard Onsøyen.

Det er den største ære en utøver kan motta!

 

NM I KOKKEKUNST arrangeres i år for 32.gang og engasjerer hele kokke Norge

Norske Kokkers Landsforening er stolte over historien til NM I KOKKEKUNST, og hva alle vinnerne fra 31 tidligere mesterskap har betydd for denne konkurransen. NKL er også veldig ydmyke for å ha fått anledning til å dele ut Hans Majestet Kongens pokal til mange vinnere, siden Bent Stiansen vant den i 1990.

 

NM I KOKKEKUNST motiverer faglærte kokker til å delta i konkurranser med høyt, faglig nivå. Den enkelte deltager får et personlig, høyt læringsutbytte, videreutvikling av sitt håndverk, bygger nyttige relasjoner og er en god ambassadør for sin arbeidsgiver og kokkeyrket.

 

Landbruks – og matminister Geir Pollestad sammen med vinnerne av NM I KOKKEKUNST 2024, Håvard Onsøyen og hans medhjelper Josefine Arnesen

 

Her er finalemenyen, med noen små endringer, Håvard og Josefine laget til 12 personer i dag.

 

Forrett

Livechekylling med confitert lår, kantarell og timian

Skogsoppterte med syltet småløk

Hjertesalat, sitron og marinerte neper

Rødbet, røkt rømme og hasselnøtter

Confitert jordskokk med soyaglace

Kremet kyllingsaus med steinsopp og vin jaune

 

Hovedrett

Smørstekt Sterlingkveite

Sjøkreps fra Midsund med grillet sjøkrepsvinaigrette

Fylt sortkål med purre og selleri

Sjalottløk og squash

Skalldyrrisotto med safran i potetpute

Kveitesaus med fennikel

 

Dessert

Seterømmemousse med Eden epler

Dulcey «sandwich» med feuilletine

Varm eplekake og vaniljesaus med Iseple

Eplesorbet

 

 

Landbruks- og matminsister omgitt av hoveddommere fra NM I KOKKEKUNST 2024 og NM I SERVITØRFAG 2024

 

NKL gratulerer Aron Espeland med andre plass og Simen johansen med tredje plass. Beste medhjelper ble Knut Brottvei på kjøkken 6 og ECOLABs hygienepris gikk til kjøkken 6, Simen Johansen og Knut Brottveit

 

NM I SERVITØTFAG 2024

Bork Torp, Matbaren Renaa, vant NM I SERVITØRFAGET foran Tirill Faannessen fra Vaaghals på andre plass og Kåre Bjune Midtskog fra Hurtigruten på tredje plass

 

KuttMatsvinn-prisen

KuttMatsvinn-prisen ble vunnet av kjøkken6, Simen Johansen og Knut Brottveit

 

Alle finaledeltagere må skille tydelig mellom matsvinn og matavfall i konkurransen. Matvarer som kan brukes igjen, må merkes tydelig, oppbevares korrekt og sjekkes ved utvask og avlevering av kjøkkenet. Alt matavfall skal sorteres. Matavfallet vil bli veiet ved utsjekking av kjøkkenet.

 

Prisen tildeles den finaledeltager som gjennom finalen klarer å utnytte råvarene på beste måte og som har minst mengde unngåelig matavfall.

 

Her er en komplett resultatliste for NM I MKOKKEKUNST 2024

 

 _______________________________________________________________

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev