FOTO NKL - Fotoknoff / Sven Erik Knoff
oktober 2024
Bilde over: NKL vil på vegne av hele kokke-Norge gratulere Andreas Enger Fjellheim og hele teamet med seieren!
Andreas Enger Fjellheim fra Aurskog er verdens beste unge kokk. I dag vant han gull i Global Young Chef Challenge. Worldchefs konkurransen der verdens beste kokker under 25 år møtes hvert andre år. Andreas har kvalifisert seg gjennom toppprestasjoner i Worldchefs Regional Semi-Finals.
I Global Chef Challenge Finals samles de beste og flinkeste for å vise hvordan de mestrer kokkekunsten. Andreas vant i tillegg prisen for beste rett av kalv og den utrolig viktige bærekraftprisen.Hans Bueschkens Trophy er etter tidligere Worldchefs president og kokk. Hans J. Bueschkens, han var den som innførte konkurransen, for fremme og utvikle unge kokkers talent og gjøre de klare for en livslang karriere på i kokkeyrket.
Andreas Enger Fjellheim er verdens beste unege kokk, og han har tross sin unge alder (24 år) allerede masse konkurranserefaring fr NKL De Norske Kokkelandslagene og er et kjent navn i kokke Norge. Andreas har jobbet målrettet og dedikert sammen med sitt eget team.
I teamet har han hatt god støtte av samboer Mari Stedje, Trym Karlsen, Lea Friis Henriksen, Aleksander Strand Næss og sin trofaste mentor Christer Rødseth. Norske Kokkers Landsforening er utrolig stolte over Andreas sin prestasjon og hvordan han jobber for å nå sine mål og ambisjoner.
Andreas er uten tvil en stjerne, som vi håper vil skinne lenge og bli ikke overrasket om dere ser han i nye kokkekonkurranser.
Her er menyoppgaven og bildene av rettene Andreas vant med:
En varm sjømatforrett med Sterling White Kveite og bruk av Koppert Karse produkt.
En hovedrett med Van Drie kalvemørbrad og kalvelever med passende stivelse og komplimenter.
En dessert med Valrhona Grand Cru Guanaja 70 %, Dilmah Tea og 1 Les Vergers Boiron-produkt.