Matnytt God og gammel oppskrift ble hedret

God og gammel oppskrift ble hedret>

«Havremarvkjeksen vekker gode barndomsminner hos mange av kundene våre og hemmeligheten er en god gammel oppskrift med hel havre. At vi nå får Spesialitetsmerket er selvfølgelig stor stas», sier Mia Therese Sollihaug som er gründer og produktutvikler i Lykkemat som holder til i Selbu.

 

Erik Johansen og Mia Therese Sollihaug fra Lykkemat.

Havremarvkjeks fikk tildelt Spesialitetsmerket i Lykkemat sine lokaler i Selbu på torsdag 3. september. Lykkemat er en liten lokalmatbedrift på Tømra i Selbu. Her håndlages ulike økologiske produkter basert på norsk urkorn.

 

- Urkorn er de virkelig gamle, originale kornsortene, som ikke er foredlet for moderne, industriell matproduksjon. I havremarvkjeksen bruker vi spelt sammen med havre. Speltmelet får vi fra den trønderske bedriften Gullimunn, som dyrker ulike typer urkorn og korn av bevaringsverdige sorter, forteller Mia Therese Sollihaug.

 

 

Valgt ut av fagjury

 

Fagjuryen for Spesialitet møtes fire ganger i året for å smake på lokalmatprodukter som er blant de beste i landet. Produkter som får høy nok score, tildeles Spesialitet-merket som signaliserer norsk lokalmat i særklasse.

 

I fagjuryens begrunnelse står det bl.a. at Havremarvkjeks fra Lykkemat er visuelt flott å se på. Den dufter deilig av korn, er lett søtlig og velbalansert på smak. Havremarvkjeks fremstår som en sunn og ekte håndverkskjeks og i særklasse i sin kategori.

 

Gode barndomsminner

 

-Det er stor stas å få Spesialitetsmerket. Det betyr at vi gjør de riktige tingene med de flotte råvarene vi får inn. Havremarvkjeksen er vi stolte av og mange har gode barndomsminner om smaken og lukten av den, sier Mia Therese Sollihaug.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev