Matnytt Geitmyra Credo nominert til den nordiske prestisjeprisen Embla Awards!

Geitmyra Credo nominert til den nordiske prestisjeprisen Embla Awards!>

I 2020 åpnet kjøkkensjef Heidi Bjerkan dørene for en gruppe som vanligvis ikke får plass på Michelin restaurant: I samarbeid med Stiftelsen Geitmyra matkultursenter for barn har hun, kokkene på Credo og lærere drevet unik undervisning i mat- og helsefaget.

 

Prisen, som er et samarbeid mellom seks nordiske landbruksorganisasjoner og Nordisk ministerråd har som mål å løfte nordisk matkultur og øke interessen for denne i og utenfor regionen. Embla Nordic Food Awards deles ut i Oslo,  11. mars 2022. Geitmyra Credo er nominert i kategorien Nordisk mat til barn og unge.

 

– Barn fortjener å få oppleve gleden ved god mat, mestringen ved å lage maten selv, og ikke minst å få en praktisk forståelse av bærekraft, sier Heidi Bjerkan.

 

– Dette er kunnskap som er livsviktig, for barna selv og for planeten.

 

Geitmyra Credo driver skoleundervisning, kurs for barnehager, hospitering for voksne som jobber med barn, kurs for spedbarnsforeldre, fritidskurs for barn og familier, åpne dager og en pedagogisk kjøkkenhage. Alt skjer sammen med en av landets fremste restauranter. Restaurant Credo vant en prestisjefull Michelin-stjerne i 2018, og samtidig Michelins Sustainability Award for sitt fokus på bærekraft og samarbeid med lokale matprodusenter.

 

– Vi jobber for at barn og unge skal oppleve gleden ved å lage og spise mat som gjør dem godt. For å få til det, har vi satt i stand en rekke ulike aktiviteter som alle handler om å lære, om å lage og spise den gode, sunne maten, sier daglig Leder Trond Åm.

 

– Ikke bare vil det føre til økt kompetanse om eget liv og helse, vi håper også å bidra til rekruttering til matfaget, at flere barn og unge blir kokker og matprodusenter.

 

Om Geitmyra

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse og Norges første matkultursenter for barn. Vi jobber for at flest mulig barn skal bli glad i, og få kunnskap om, mat som gjør dem godt. Og å forstå hvordan maten havner på tallerkenen og hvorfor vi spiser som vi gjør.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev