Nyhet
Matnytt Ferdigkokt reinskank på 1-2-3

Ferdigkokt reinskank på 1-2-3>

Finnmark Rein lanserer ferdigrett med langtidskokt skank

Rein skank som har kokt i timevis, klar til å nytes hjemme på en halvtime. Nå lanserer Finnmark Rein en ferdigrett med langtidskokt reinskank og smakfull steinsoppsaus, beregnet for to personer. Et saftig og eksklusivt måltid der du selv velger tilbehøret.

Skanken er ferdig lantidskokt og kommer sammen med saus som skal trekkes i vannbad i ca 30 minutter. Ønsker du ekstra steke skorpe og aroma, kan du gi den en rask runde i stekepanne, ovn eller på grillen.

Vi ønsket å gjøre det enklere for folk å spise reinkjøtt i hverdagen. Med vår lantidskokte skank får du et mørt og smakfullt kjøtt på naturens premisser, du trenger bare å varme det opp. Dette er slow food gjort enkelt, sier Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein.

 

Tilbehøret velger du selv

Den klassiske måten å servere den med er kremet potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker eller smørdampet kål. Men retten tåler også nye vendinger.

Kjøttet er så mørt og smaksrikt at det også egner seg til en mer moderne eller internasjonal vri for eksempel med risnudler, sesam-, soya- eller hoisinsaus på siden. Dette er en rett som passer like godt til søndagsmiddag som til en onsdag der du har lyst på noe skikkelig godt, sier Figved.

 

Fra vidda til middagsbordet

Som med alle produktene fra Finnmark Rein kommer kjøttet fra rein som har beitet fritt i den arktiske villmarken. Smaken preges av lav, lyng, urter og natur, og av den lange tilberedningstiden.

Dette er mat med både tradisjon og kvalitet. Med ferdigretten håper vi å senke terskelen for å bruke reinkjøtt i hverdagen, uten at det går på bekostning av smak eller opplevelse, sier Figved.

Tilgjengelig i utvalgte dagligvarebutikker fra og med uke 37.

Veiledende priser fra kr 399,-/kg

 

Asiatisk reinskank

4 personer

 

4 stk rå reinskank

2 stk gul løk

4 stk gulrot

1,5 l reinsdyr eller oksekraft

1 ts salt

2 stk stjerneanis

 

Soyaglaze

3 fedd hvitløk, finhakket

1 stk rød chili, finhakket

2 ss smør

2 dl soyasaus

3 ss brunt sukker

4 ss flytende honning

2 ss eplecider eddik

1 stk lime, saften

 

Tilbehør

400 g spisskål

4 ss smør

1 stk rød chili

3 ss sesamfrø

koriander

 

Sett ovnen på 160C. Gni inn reinskankene med salt og pepper og brun dem i litt olje i en panne. Skrell løk og gulrot og skjær de i grove biter. Ha de og skanken i en kjele og hell over kraft, salt og stjerneanis, og gi det et oppkok og la det småkoke i 10 minutter. Legg på et lokk og sett gryten i stekeovnen i ca 1 t. Ta av lokket og stek videre i ca 1 t, til kjøttet er mørt og slipper beinet lett.

 

Svisj hvitløk og chili i en panne i litt olje. Ha i resten av ingrediensene til glazen og la det småkoke i noen minutter. La den kjøle seg ned, og fjern stjerneanisen,

Strimle spisskål og kok den i et par minutter i lettsaltet vann. Sil av og ha i smør og chili.

 

Dander kålen og legg på skanken og ha over glaze. Topp retten med sesamfrø og koriander. Server gjerne ris til.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev