Matnytt EU ØKOLOGISK

EU ØKOLOGISK> europeiske økologiske produkter

Om prosjektet European Organic

European Organic Food er et prosjekt for promotering av europeiske økologiske produkter. Det foreslåtte konsortiet består av Agricultural Cooperative of Bioproducers fra Vest-Hellas "Bio Net West Hellas", som er koordinator for aksjonen, og Bulgarian Organic Products Association.

 

Målet med aktiviteten er å informere forbrukere i Norge , Sør-Korea, og Sveits om økologisk matproduksjon i EU. Produktene presenteres utenfor deres klassiske forbrukerkontekst, og skaper en ny og frisk måte å informere om økologisk matproduksjon.

 

Kurven med økologiske produkter inkluderer appelsin, mandarin, sitron, grapefrukt, vannmelon, melon, kiwi, oliven og olivenolje, greske og bulgarske viner, tahini, pickles, syltetøy, honning, urter, meieri- og plantebasert fermentert mat, juice, eddik, frokostblandinger og sukkerfrie produkter.

 

Agricultural Cooperative of Bioproducers of West Hellas "Bio Net West Hellas"

Bio Net West Hellas er den største og mektigste gruppen av økologiske produsenter i Hellas. Innenfor et rikt naturlig økosystem, i et område kalt "The Natural Park of Greece", kombinerer de økologiske bøndene i Agri-Environmental Group oppdrett med dyreavl.

 

Mer enn 200 økologiske bønder av Bio Net Hellas, med respekt for naturen og med en dyp økologisk bevissthet, produserer økologiske kvalitetsprodukter.

 

De økologiske produktene er bearbeidet, standardisert og pakket i moderne anlegg som sikrer utmerket kvalitet. Hovedpakkeanlegget ligger i Gastouni Ileias og ble bygget i 2008. En solcellepark som dekker 100 % av energibehovet er installert ved siden av pakkeanlegget. Organiske rester komposteres hensiktsmessig og brukes deretter til å gjødsle gårdene.

 

Alle prosessanlegg opererer i henhold til kvalitetsstandardene ISO 22000, BRC & IFS. Alle produsenter er sertifisert for de økologiske metodene for produktene deres, mens produsentene av de viktigste fruktene og grønnsakene er videre sertifisert med standarden GLOBALCAP for riktig miljøstyring av produktene deres.

Den største delen av all produksjon eksporteres til andre europeiske land.

 

Til slutt innehar foreningen følgende kvalitetssertifikater: GlobalGap - The Worldwide Standard for Good Agricultural Practices from field to final consumer, ISO 22000 for food safety management, IFS for sertifisering av kvalitet i behandlingen av produkter, emballasjen og deres markedsføring, Økologiske produksjonssertifikater for alle foreningens produkter, SMETA-sertifisering for etisk handel, GRASP-sertifisering for sosial praksis på gården, som tar for seg spesifikke aspekter ved arbeidernes helse, sikkerhet og velferd.

 

Bulgarian Organic Products Association

Bulgarian Organic Products Association (BOPA) er en organisasjon som samler produsenter, foredlere og forhandlere av økologiske råvarer og produkter i Bulgaria og er den eneste foreningen av sitt slag i Bulgaria. For tiden har BAOP over 800 sertifiserte økologiske produsenter som med suksess opererer i alle sektorer av landbruket.

 

Foreningen ble etablert i slutten av 2009 av 25 økologiske produsenter. BOPA er offisielt anerkjent av Landbruksdepartementet som hovedrepresentant for økologiske produsenter i Bulgaria. Allerede i 2011 ble BAB medlem av IFOAM og IFOAM EU.

 

Den økologiske produksjonen deres er typisk for de forskjellige geografiske områdene i Bulgaria. BOPA er representant for økologisk sektor på nasjonalt nivå. Siden stiftelsen har foreningen representert, støttet og oppmuntret økologiske produsenter i Bulgaria, konsultert, trent og fremmet økologisk landbruk.

 

Ta kontakt med oss!
Lær mer om European Organic Food Campaign gjennom vår nettside og følg oss på sosiale medier!

Vår nettside: EU ORGANIC : euorganicproducts.eu/

Facebook: EU Organic : facebook.com/euorganic.eu

YouTube:  https://www.youtube.com/

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev