Matnytt En drøm for sjokolade-elskere!

En drøm for sjokolade-elskere! >

Det er adventstid og vi er i full gang med planlegging og forberedelser til jul. Våre juletradisjoner er også inspirert fra andre land og her er det  sjokoladesalami kokken Geir Andrè Sjursen vil friste oss med. Mørk sjokolade, nøtter, appelsinskall og likør er rett og slett digg konfekt. 

Et nytt tilskudd til julekonfekten!

 

 

Sjokoladesalami

150 g mørk sjokolade, 70% kakao

80 g smør i terninger

80 g melk

4 ss kakao

1 vaniljestang

2 ss amaretto likør eller annen type likør eller brennevin etter eget ønske

100 g tørre amaretti kjeks

30 g pistasjeøtter uten skall

30 g hasselnøtter, ristede uten skall

30 g mandler, uten skall

zest, fint revet skall fra en halv økologisk appelsin

melis og maldonsalt til å drysse på sjokoladesalami

 

Noen ganger tilsetter jeg espresso kaffe istedenfor likøre eller brennevin. Dette gir også en veldig god smak til sjokoladesalamien.

Ha finhakket sjokolade og smør i en skål. Smelt dette over vannbad. Varm opp melk, kakao, zest fra appelsin og frø og skall fra vaniljestang. Avkjøl litt før du tilsetter melk i den smeltede sjokoladen og ta bort vaniljestangen.

Tilsett likør, brennevin eller espresso kaffe i sjokoladeblandingen.

 

Knus amaretti-kjeks grovt og tilsett i sjokoladeblandingen. Får du ikke tak i tørre amaretti-kjeks kan du bruke annen type tørr kjeks.

Tilsett hakkede nøtter. Vend alt sammen. La blandingen avkjøles litt.

 

Ha sjokoladeblandingen på et bakepapir. Legg dette i den ene enden av bakepapir. Rull bakepapiret og vri endene mot hverandre. Helt til du får en tykk pølse. Legg i kjøleskap og la kjølne til neste dag.

Dagen etter tar du sjokoladesalamien ut av kjøleskapet. Ta av bakepapir og bruk en hyssing og bind opp salami. Dette er bare til pynt så det har ingen funksjon utover at det ser pent ut. Så en kan droppe tau om en ikke ønsker å bruke det.

Rull salami i melis og oppbevar den i kjøleskapet. Dryss på litt melis og maldonsalt når du serverer og skjær i tynne skiver.

 

Buon appetito!

 

 

 

 

LITT OM MITT ITALIA  OG GEIR ANDRE SJURSEN

 

• Drifter konseptet Mitt Italia og nettsiden mittitalia.it

 

• Utdannet kokk. Har stor interesse for vin

 

• Hadde mitt første arbeidsopphold i Italia i 2003 da jeg var

nyutdannet,og det har blitt utallige turer til Italia etter dette

 

• Ble umiddelbart forelsket i kulturen, folket og ikke minst maten.

Dette har blitt en livslang forelskelse og en lidenskap

 

• Til nå har jeg besøkt 16 av de 20 regionene som er i Italia

 

• Gode venner har etterhvert blitt som familie. Flere familier har

 «adoptert» meg inn, og jeg har fått både tanter, onkler, brødre og

 en reserve mor i Italia

 

• Jobbet på restaurant i Italia. Hatt studieturer til pizzeria, osteprodusenter, olivenolje produsent og vinprodusenter

 

• Har i 10 år arrangert mat & vinturer for bedrifter, vennegjenger og grupper til ulike destinasjoner i Italia.

 

• I 2017 lanserte jeg mitt eget vinmerke: Nudo. Disse vinene lager jeg

sammen med gode venner i Italia. 4 familier i 3 ulike regioner.

5 ulike viner i serien Nudo.

 

• Mat og reiseprogram på Matkanalen og TV Haugaland

 

MAT, REISER- OG VINOPPLEVELSER

Tlf. +47 99 30 10 40 |

post@mittitalia.it

 mittitalia.it

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev