Matnytt EIK Servering sikrer betydelig finansiering og kjøper samtidig opp R.E.N Group

EIK Servering sikrer betydelig finansiering og kjøper samtidig opp R.E.N Group>

HR-direktør Espen Jacobsen (fra venstre), finansdirektør Tor-Eivind Rugseth og konsernsjef Maria Aas-Eng i Eik Servering.
 

EIK Servering sikrer betydelig finansiering og ser lyst på fremtiden for norsk restaurant- og utelivsbransje. EIK Servering, en pioner innen den norske restaurant- og utelivsscenen, har med glede kunngjort sikring av en låneramme på 75 millioner euro. Dette steget kommer som en del av selskapets strategi for kontinuerlig vekst og for å styrke sin posisjon i markedet.

 

Med en portefølje som allerede inkluderer 40 kjente norske restauranter, som Bølgen & Moi, Delicatessen og restaurantene i Lava Oslo, ser selskapet nå mot en fremtid med fornyet entusiasme og solid finansiering. Finansieringen er sikret via en britisk finansinstitusjon.

 

Styreleder i EIK Servering, Erlend Karlseng, reflekterer over avtalen:

«Til tross for et selektivt kapitalmarked, har vi opplevd betydelig interesse for vår virksomhet og vi er svært tilfredse med å ha landet en lånefinansiering med én profesjonell motpart. Denne lånerammen gir oss det nødvendige rommet til å styrke organisasjonen ytterligere og bringe flere anerkjente merkevarer inn i EIK-familien».

 

Karlseng fortsetter med å kommentere den generelle stemningen i bransjen:

- Det er en økende appetitt for restaurantopplevelser blant nordmenn og man trenger ikke se langt utenfor Norges grenser for å erkjenne potensialet i sektoren. Men, for at bransjen skal realisere sitt fulle potensial, må den samles og profesjonaliseres. Målet vårt er å styrke etablerte konsepter med et solid team av administrative ressurser, slik at kokker, servitører og ledere får muligheten til å fokusere på sin sanne lidenskap – å levere enestående kundeopplevelser.

 

Kapitalinnhentingen er gjort i samarbeid med Pareto og Carnegie. De samme finansielle tilretteleggerne bistår EIK Servering med innhenting av ny egenkapital denne høsten.

 

EIK Servering eier og drifter serveringssteder i Norge. På to år har de vokst til å bli et av Norges største restaurant- og serveringsselskap. EIK Serverings portefølje består i dag av et event-selskap og over 40 restauranter med stolte tradisjoner, gode lokasjoner og solide konsepter. EIK serverings misjon er å skape enestående restaurantopplevelser, som folk vender tilbake til og som bransjen kan være stolte av.

 

Erlend Karlseng 

 

Om EIK Servering

EIK Servering eier og drifter serveringssteder i Norge. På to år har de vokst til å bli et av Norges største restaurant- og serveringsselskap. EIK Serverings portefølje består i dag av et event-selskap og over 40 restauranter med stolte tradisjoner, gode lokasjoner og solide konsepter. EIK serverings misjon er å skape enestående restaurantopplevelser, som folk vender tilbake til og som bransjen kan være stolte av.

 

 

Konsernsjef for Eik Servering sammen med gründer og administrerende direktør for R.E.N Group, Bo Viveke. 

 EIK Servering kjøper R.E.N Group

EIK Servering kunngjorde også   12 september 2023  at de har kjøpt restaurant- og utelivsgruppen R.E.N Group. Oppkjøpet skjer få dager etter at EIK sikret  seg  lånerammen på 850 millioner kroner til videre vekst.

Oppkjøpet innebærer majoritetsandel i de kjente restaurant-konseptene: Amazonia by BAR, BAR Vulkan, FYR Bistronomi & BAR, Restaurant Stallen, Tårnet kulturarena, og TAKET Steen & Strøm. 

 

Maria Aas-Eng, administrerende direktør i EIK Servering, uttalte følgende om oppkjøpet:

 

- R.E.N står bak noen av Norges sterkeste merkevarer innen både restaurant- og utelivssektoren. De har god historikk, en solid økonomi, og en sterk kultur som vi ser frem til å både lære av, og bidra inn i. R.E.N er en perfekt match for oss. Aas-Eng påpeker også at EIK Serverings låneramme på 850 millioner kroner er ment til å stimulere videre vekst i selskapet gjennom oppkjøp av solide konsepter, og at R.E.N er først i rekken.

 

- Vi har jobbet med å få på plass denne avtalen i flere år og sikret nylig finansieringen til å gjøre det mulig. Vi gleder oss veldig til å få de flinke folka i R.E.N med på laget.

Bo Viveke, gründer og administrerende direktør i R.E.N Group, mener timingen og matchen var avgjørende for at R.E.N nå besluttet å bli en del av noe større:

 

- Å gå inn EIK Servering handler om å få muligheten til å bli en del av noe større. Bransjen er blitt betydelig profesjonalisert over de siste 20 årene og blitt mer attraktiv for investorer. Jeg tror vi vil se en konsolidering av bransjen fremover og da handler det om å velge vinnerlaget. Det opplever jeg vi har gjort med EIK.

Viveke og resten av teamet i R.E.N beholder en minoritetsandel i restaurantene og blir nå en del av EIK konsernet.

- Denne transaksjonen handler ikke om å snu opp-ned på restaurantkonsepter som allerede fungerer godt, de skal driftes som de gjør i dag. Det handler om å få administrativ avlastning og nyte godt av synergier og stordriftsfordeler som følger av å bli en del av et større konsern»

 

Med oppkjøpet av R.E.N Group teller EIK Servering totalt 42 serveringssteder i Norge.

 

Om R.E.N Group

Fra oppstarten av Stravinsky i 2003, så har R.E.N Group vokst til en ledende aktør innen event, uteliv, og restaurant i Norge. I dag består gruppen av kjente steder som Amazonia by BAR, BAR Vulkan, Lucky Bird, Tårnet Kulturarena, TAKET Steen og Strøm, FYR Bistronomi & BAR, og Restaurant Stallen. R.E.N sin visjon er å levere en bred portefølje av konsepter innenfor restaurant, event og uteliv, som skal passe alle kunders behov til enhver anledning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev