Nyhet
Matnytt Duket for årets matgalla: Fredag er det finale i Det Norske Måltid!

Duket for årets matgalla: Fredag er det finale i Det Norske Måltid!>

På fredag braker det løs med den store finalen i Det Norske Måltid.

42 norske mat- og drikkeprodukter kjemper om seieren i 14 kategorier. Flere juryer bestående av landets fremste kokker har smakt seg gjennom et imponerende utvalg av produkter.

 

Finalistene representerer et bredt spekter av norske mattradisjoner og innovative produkter. Fra lokale spesialiteter til spennende nykommere – alle finalistene har én ting til felles: høy kvalitet og en lidenskap for gode råvarer.

 

- Vi er overveldet over det høye nivået på årets finalister. Det viser at norsk matproduksjon er i stadig utvikling, og vi er stolte av å kunne presentere disse 42 finalistene fra 12 fylker. Spesielt i en tid hvor vi alle er opptatt av mattrygghet og beredskap, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

 

Juryen imponert

Jurymedlem og kokk Runa Kvendseth har komponert kveldens festmeny basert på finalistenes produkter.

 

- Det er utrolig inspirerende å få være dommer i Det Norske Måltid og smake på produkter vi ikke har kjent til før. Det er viktig for oss kokker å løfte frem norske råvarer, og jeg er imponert over de dyktige og innovative produsentene vi har i Norge, og ikke minst den solide kvaliteten de leverer. Nå gleder vi oss til å smake produktene i Det Norske Måltid!

 

Matgalla!

De 14 vinnerne blir kåret under den store finalen i DNB Arena i Stavanger førstkommende fredag, med over 600 festglade gjester i salen. I tillegg knytter det seg stor spenning til hvem som får tildelt Det Norske Måltids hederspris. Under matgallaen vil publikum få en helaftens meny basert på finaleproduktene. Prisutdelingen blir ledet av Egil Skurdal, og underholdningen står fra Baharie og Nylenda for.

 

Her er en presentasjon av alle de 42 finalistene:

detnorskemaltid.no/finalister

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev