Årets kokk og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, er i gang med forberedelsene til Bocuse d’Or Lyon i januar.
Nå har han og teamet flyttet inn på et spesialdesignet treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes.

- Bocuse d’Or Lyon er en veldig krevende konkurranse som samler de beste konkurransekokkene i verden.
Vi sikter mot pallplass og skal gjøre alt for å nå det målet, sier Christopher W. Davidsen.
- De neste månedene kommer teamet mitt og jeg til å bruke mye tid på å bli kjent med råvarenes egenskaper og finne de kulinariske løsningene som gir de beste smaks- og sanseopplevelsene. Samtidig skal vi jobbe med ledende designere for å finne riktig uttrykk og identitet på fat, meny og materiell.

På Kronen Gaard Hotell i Sandnes er det blitt bygget et treningskjøkken som er identisk med konkurransekjøkkenet i Lyon.
Til verdensfinalen har Christopher valgt å ta med seg det samme teamet som var med å vinne sølv under Bocuse d’Or Europe: commis er Håvard Werkland, Gunnar Hvarnes blir trener og president er Lars-Erik Underthun, som også er Norges dommer under verdensfinalen.
- Vi jobber utrolig godt sammen og jeg kan ikke forestille meg å ha med andre enn disse på konkurransekjøkkenet, sier Christopher om Team CWD.
- Bocuse d’Or Lyon er en veldig krevende konkurranse som samler de beste konkurransekokkene i verden. Vi sikter mot pallplass og skal gjøre alt for å nå det målet, sier Christopher W. Davidsen.

Håvard Werkland vant prisen Beste commis (hjelpekokk) under Årets kokk 2015. Trener Gunnar Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en. President Lars-Erik Underthun eier Feinschmecker og tok vant sølv i verdensmesterskapet i 1991. Underthun er også leder Bocuse d’Or Norge – Akademiet som er et interesse-felleskap for de 12 norske kokkene som har deltatt i Lyon.
Fakta om Bocuse d’Or–konkurransen
Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon med 24 land, neste i 2017. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa.
Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon.
Norges 12 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987. Kun Frankrike slår Norge i antall medaljer. Med én.
Fakta om Bocuse d’Or Norge
Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or.
Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 12 mesterkokkene som til nå har konkurrert i verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk og legger retningen for Bocuse d’Or Norge.
Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.