Matnytt Digge arepas fra Venezuela

Digge arepas fra Venezuela >

 

 

Arepa er et rundt, usyra brød av mais eller maismel som er en viktig del av kjøkkenet i Colombia, Venezuela og Panama. I Panama er det kjent som tortilla eller changa. Det spises daglig i Colombia og Venezuela, og serveres sammen med nesten hvilken som helst matrett. Arepaer serveres også som en egen rett, og er da ofte fylt med ost, kjøtt eller grønnsaker.

Arepaer fins i en rekke ulike størrelser og med flere forskjellige ingredienser. Her er oppskrift og video på hvordan du lager dem.

 

Arepas

 

4 dl hvitt maismel

5 dl vann

1 ts salt

 

Rør alle ingrediensene sammen. La deigen stå å svelle til den blir formbar. Rull til boller og trykk ut til runde emner. Bruk litt maismel på benken. Stekes i en varm grillpanne, takke eller tørr stekepanne til de er gyldne, noen minutter på hver side. Skjær en lomme i brødene og fyll de med det du ønsker feks pulled porc, chiliconcarne e.l Perfekt på fredagskvelden:)

 

 

Lær å kokkelere med Tom Victor Gausdal.

Sjekk ut min instagram @tomvictorgausdal

Våre restauranters nettside: lavaoslo.no/

Og mine kokebøker: Kokkelære, familiekokeboka, grønnsakskokeboka, husmannskost, fiskekokeboka, mat og drikke and Mer. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev