Team Norway vant gull i Bocuse d`Or Europe 2020 i Tallin. Neste gang er det Bocuse d`Or i Lyon som står for tur.
Her er plasseringene:
1. Norge
2. Danmark
3. Sverige
4. Island
5. Finland
6. Frankrike
7. Estland
8. Sveits
9. Ungarn
10. Italia
Dette servert Team Norway i Bocuse d’Or Europe i dag
Pannestekt ålemalle fra Estland med norske høstgrønnsaker, og en trilogi av vaktler med to vegetariske tilbehør, står på den norske konkurransemenyen i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i dag.
Menyen er inspirert av høstens råvarer, og Team Norway satser på både bærekraft i alt fra meny til presentasjon.
Følg livestream her : norskgastronomi.no/2020/tallinn/
Team Norway, som består av kandidat Christian André Pettersen, commis Even Strandbråten Sørum, coach Gunnar Hvarnes og president Tom Victor Gausdal, starter konkurransen kl. 08.40.
Tallerkenretten leveres kl. 13.40, og kl. 14.15 presenteres fatet. Prisseremonien finner sted i dag kl. 16.00
Les mer om råvarene her:bocusedornorge.no/norske-matspesialiteter-pa-menyen/
Vaktler på redesignet fat
Til fatretten serverer Christian André Pettersen en «Trilogi av vaktler». Her er hele vaktelen utnyttet.
Fatretten består av lettrøkt vaktel, glasert med norske plommer og krydder, servert med potetravioli med vaktelrester, vaktellår fylt med fuglens lever og hjerte, samt honning-glasert selleriterte sammen med trøffeltang fra Lofoten og vakteleggkrem.
De vegetariske garnityrene som serveres, er hjerteformet «løkpute» med rødbeter («Heart Beet») og grillet palmekål fylt med purreløkstokk.
Tallinn 2020
Tallerken-oppgaven
Første servering
Norsk høst
Ålemalle fra Estonia
Pannestekt i brunet smør med sitron og pepperrot
Aromatisert vinaigrette av Hardangerepler
-
Sesongens grønnsaker
Syltede småløk
Ristede kantareller
Norsk skogsopp
Myke mandelpoteteputer fra Sve Gård
Urter og blomster fra Kryddergården på Jæren
Sprø potetchips
Saus
Krepsesaus «Norvegienne»
Fatoppgave
Andre servering
Triologi av Vaktel
Lettrøkt vaktel glasert med norske plommer og krydder
Potetravioli med vaktelrester
-
Vaktellår fylt med lever og hjerte
Vinaigrette med urter og spirer
-
Honning-glasert selleriterte
Trøffeltang fra Lofoten og vakteleggkrem
-----
Veganske garnityrer
«Løkpute» med rødbeter fra Hasle Gård
Karamellisert løk
-
Grillet palmekål fra Utstein
med estragon og purreløkstokk fra Sigurd Slettebø
--
Saus
Vaktelsaus
I tillegg til en meny utviklet med tanke på å utnytte alle ressursene og redusere matsvinn, har teamet også tenkt bærekraft og gjenbruk i utforming av fatet vaktelretten presenteres på. Her er ulike elementer fra fat gjennom kandidatens konkurransekarriere de siste fem årene. Her kan du lese mer om dette: bocusedornorge.no/gar-redesign-europafinalen/
Det er syvende gang Bocuse d’Or Europe arrangeres, og Norge har stått på pallen hver gang til nå.
Fakta om Stiftelsen Norsk Gastronomi
Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) skaper verdens beste kokker, til glede for all norsk mat, gjennom sitt konkurranse- og utviklingssystem.
Norsk Gastronomi organiserer den norske kvaliken Årets kokk, samt Norges deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Gjennom Årets unge kokk og Årets Juniorkokk, utvikles også unge talenter, og i prosjekter som Mat som forteller™ og nettverk blant ledende norske kokker, bidrar stiftelsen med kunnskap og inspirasjon til alle matinteresserte i og utenfor Norge.
Det norske «Bocuse-akademiet», Foreningen Årets kokk Akademiet, legger de faglige premissene for stiftelsens arbeid.
Om Bocuse d’Or-konkurransen
Bocuse d’Or er verdens desidert vanskeligste og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og er i dag en global konkurranse i kokkekunst.
Deltakelse her endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en usedvanlig prestasjon. Norge har 11 medaljer, og er med det landet med flest pallplasseringer i konkurransens historie.