Matnytt Den Glade Gris går inn i EIK Servering

Den Glade Gris går inn i EIK Servering >

EIK Servering, en ledende aktør innen norsk serveringsbransje, annonserer i dag sitt siste oppkjøp, Den Glade Gris, som en del av deres strategiske ekspansjonsplan.

 

Den Glade Gris er spesialisert på retter laget av svin og har siden oppstarten i 2012 vært et svært populært spisested i Oslo, med en omsetning på over 36 millioner og en resultatmargin på om lag 25 prosent.

 

Eier og styreleder i Den Glade Gris, Even Hegbom, kommenterer oppkjøpet slik:

 

«Vi ser egentlig ikke på dette som et rent oppkjøp, men snarere et partnerskap. Det er riktig at EIK Servering kjøper aksjene i Den Glade gris, men samtidig investerer Kjellaug og jeg et tosifret millionbeløp inn i EIK Servering. Vi vil altså fortsette å være eiere og vil drifte restauranten som før»

 

Kjellaug Hegbom, Evens kone, er daglig leder i restauranten og ser også frem til samarbeidet videre:

 

«Dette har vært babyen vår i over ti år og vi er utrolig stolte over hva vi har fått til. Men for å kunne ta det neste steget trenger vi nye muskler inn i selskapet. EIK Servering skilte seg ut blant andre «friere» med en ungdommelig drivkraft, tempo, og forretningssans som vi fikk veldig tro på. Og ikke minst, har de stor respekt for konseptet som vi har bygget opp».

 

Med-gründer og styreleder i EIK Servering, Erlend Karlseng, bekrefter at konseptet vil bli uendret med EIK Servering som ny eier.

 

«Det er jo selve konseptet og måten restauranten drives i dag som har imponert oss. Det ville derfor vært meningsløst å endre på en slik suksessoppskrift. Vårt mål er å bidra med administrativ avlastning og stordriftsfordeler til Den Glade Gris, uten at gjestene vil merke noen forskjell. Det er fortsatt Even og Kjellaugs brede smil som vil ta imot gjestene» 

 

Karlseng utelukker imidlertid ikke at det kan bli aktuelt å åpne flere restauranter:

 

«Nå skal vi først og fremst sørge for å opprettholde sjelen og kvaliteten i Den Glade Gris slik den er i dag. Når vi har lykkes med det, er det naturlig at vi ser til andre byer som for eksempel Bergen og Trondheim. Etterspørselen etter dette konseptet er helt enormt»

 

Even og Kjellaug Hegbom fortsetter i sine respektive roller, men vil også få en rådgivende funksjon inn i EIK Servering. Even utdyper:

 

«Som mediere i EIK Servering blir vi jo ett stort lag med de samme interessene. Vi vil derfor dele erfaringer og lære av hverandre så alle EIKs serveringssteder leverer enestående opplevelser. Dette blir grisebra!»

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev