Nyhet
Matnytt De tre store matdagene i høst

De tre store matdagene i høst>

Har du prøvd potetburger? Saftig og digg! (bilde over)

 

Nå bugner butikkene av fantastiske norskprodusert frukt og grønnsaker, og det er derfor på sin plass å feire vår rike matkultur. I september og oktober er det flere merkedager som markerer hvor viktig norsk produksjon er for vår selvforsyning. La oss sammen feire høstens smaksopplevelser og den unike norske matkulturen!

 

Hva smaker vel bedre enn en lun eplekake med krem

 

Den norske epledagen, 26. september

Siste tirsdagen i september – altså den 26. september er den norske epledagen, en tradisjon som ble opprettet av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) for over 30 år siden, forteller matfaglig rådgiver i OFG, Toril Gulbrandsen. Dagen har vært markert hvert år siden den gang. Dette er tiden å omfavne de søte, friske og sprø eplene som vi alle elsker. Det er mye godt som kan lages med epler. Lite smaker bedre enn en lun eplekake på en kjølig høstdag.

 

Epleoppskrifter finner du her  > frukt.no/oppskrifter

 

Fårikål er en selvskreven rett på høsten

 

 Fårikålens festdag, 28. september

Fårikål er en tradisjonsrett som nesten alle som har vokst opp i Norge, har et forhold til, og det er ikke uten grunn at fårikål regnes som Norges nasjonalrett, sier Gulbrandsen. Den siste torsdagen i september feirer vi denne gode høsttradisjonen. Husk å bruke like mye kål som kjøtt i denne enkle retten. Den trenger bare ett par timers koketid. Gode melne poteter hører med. Hent frem høstens beste råvarer og inviterer familie og venner til fårikålfest. 

Ja, for det finnes ikke enklere festmat, og det med bare to ingredienser  i tillegg til pepper og litt salt da

 

Du finner oppskrift på fårikål her > frukt.no/oppskrifter/farikal

 

De beste pommes frites lager du selv av norske poteter!

 

Potetens dag, 4. oktober

Poteten, en allsidig rotknoll somfortjener sin egen hyllest. I Norge er vi heldige som kan nyte norske poteter stort sett hele året. Derfor feirer vi potetens dag hvert år i uke 40, som historisk sett har vært kjent som potetferien. Vi bruker potet kokt, stekt, bakt, stuet, i supper og gryteretter, i salater og omeletter, den er skikkelig allsidig med andre ord. Potet kan brukes til det meste, og inngår som en viktig ingrediens i kostholdet. 

La oss gi denne næringsrike råvaren den anerkjennelsen den fortjener, avslutter Gulbrandsen. Hva med å prøve en skikkelig saftig potetburger med pommes frites.?

 

Potetoppskrifter finner du her >  frukt.no/tema/poteter

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev