Nyhet
Matnytt Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025

Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025>

Etter intens konkurranse i Stavanger Konserthus 23 september ble det klart at Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025, og skal representere Norge i Europakvalifiseringen til Bocuse d’Or.

 

Team CAP - Duo av ørret og norsk kingfish foto Tom Haga

 

Team CAP fatrett med lam foto Tom Haga

 

Team CAP - tallerken med lam foto Tom Haga

 

Team CAP- fransk pai på norsk foto Tom Haga

 

Det ble Christian André Pettersen, med commis Hanna Korvald og coach Sebastian Gibrand, som stakk av med seieren i Årets Kokk 2025, Norges tøffeste kokkekonkurranse.

Aron Espeland og Eli Anne Rosvold Sundset fikk henholdsvis sølv og bronse.

 

Vinneren av Årets kokk skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe, som arrangeres i Marseille 15. og 16. mars 2026.

 

Under Årets Kokk 2025 ble det konkurrert om følgende utmerkelser:

 

Gull – Årets Kokk 2025: Christian André Pettersen

Sølv: Aron Espeland

Bronse: Eli Anne Rosvold Sundset

Beste commis: Synva Knapstad Gjerde, Team Espeland

Beste originalitet: Team CAP (Christian André Pettersen)

Bærekraftsprisen: Team Sundset (Eli Anne Rosvold Sundset)

Årets ganefryd: Team CAP (Christian André Pettersen)

 

Dette var dommerne under Årets Kokk 2025:

 

Bocuse-kokker:

Ørjan Johannessen

Bent Stiansen

Lars Erik Underthun

Tom Victor Gausdal

Sven Erik Renaa

Gunnar Hvarnes

Christopher W. Davidsen

Filip August Bendi

Håvard Werkland

 

Gjestedommere:

Kari Innerå

Mikel Svensson

Heidi Bjerkan

 

Om Årets kokk og Bocuse d’Or

Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet. Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

 

Om Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidl. Bocuse d’Or Norge) utvikler norske kokketalenter og bygger omdømmet til norsk gastronomi. SNG kombinerer konkurransearbeid med kunnskapsdeling, samfunnsoppdrag og utviklingsprosjekter i gastronomiens tjeneste. Menon Economics (62/2025) fastslår aktivitetenes samfunnsøkonomiske verdi på fire områder – bl.a. kompetanse- og kvalitetsutvikling – som den «viktigste arenaen for kompetanseutvikling og nettverking i bransjen».

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev