Nyhet
Matnytt Hoffsaus

Hoffsaus > laget av kokkefaglige chilientusiaster

Hoffsaus er et produkt laget av Rasmus Skoglund og Simon Engen. Begge har bred erfaring som kokker i både restaurant og konkurranse-sammenheng. De elsker chilisauser, og har alltid vært fasinert av fermentering.

 

 

 

- Vi elsker fruktige chilisauser uten at det trenger å være for mye styrke og vi liker å kunne bruke mye, men fant aldri den perfekte for oss. Så vi satte like godt i gang med å prøve å lage det selv.

 

 

 

Etter et par år med å lage til oss selv og venner så kom spørsmålene fra butikker og restauranter som ville selge sausene våre forteller de.

 

 

 

Sausene er lacto-fermentert i 5 uker. De er upasteuriserte og må stå kjøling  også før åpning. Holdbarheten er ca. 6 måneder  før åpning, ca 3 måneder etter.

 

 

De har sauser som har lagret opp mot 24 måneder her, men velger å ikke sette holdbarheten så langt.

Siden de er i "live" , så liker de godt å bli ristet eller vendt litt på en gang iblant når de står i butikken også forklarer Hoffsausekokkene.

 

 

 

Hoffsaus har 3 faste sauser i sortimentet, og med jevne mellomrom også limited editions med råvarer som er i sesong.

De faste sausene er:

 

«Rød Hoff» - Rød chili, sammen med mango og havtorn.

 

Dette er den nærmeste en «vanlig» chilisaus i Sriracha-stil og er «allrounderen» og kan brukes på det meste.  Til topping på egg er den fantastisk, og den kan brukes alle steder du ellers ville brukt chilisaus.

 

 

 

Bruk den i dressinger, på pizza, på taco eller i en gryte for å spice opp. En favoritt er å blande den med litt soya og honning og bruke den som saus til kyllingvinger.

 

 

 

«Grønn Hoff» - Jalapeño, sammen med ananas og koriander

 

Denne sausen er litt sterk og syrlig og brukes mye til rødt kjøtt. Den frisker godt opp og kutter gjennom tyngden. Perfekt til grillmat og BBQ og funker knallgodt på stekt kylling, i salsa, eller guacamole.

 

Den funker også som topping til de fleste ting som du kan stable i et brød, en lefse, en tortilla eller et tacoskjell.

 

 

 

 

«Gul Hoff» - Gul cayenne, sammen med eple og Limeblad.

 

Den fruktigste og å den mildeste. Her er det mye lukt og smak av limeblad. 

 

 

Denne er utrolig god til «eksotiske» retter og bruk den sammen med soya, lime og en liten dæsj eddik til sashimi eller ceviche. Sausen smaker også bra sammen med en terning smør i wok eller stekte svinestrimler.

 

Den funker knall i en salat for å gi litt piff. Vend opp hjertesalat sammen med litt av denne og olivenolje.

Prøv også en sausene på burgeren eller i andre retter du ønsker litt mere trøkk. 

 

 

Da er det bare å teste ut Hoffsauser og mer informasjon finner du på  facebook.com/Hoffsaus og på instagram hoffsaus.norge 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev