Tirsdag 09. april arrangerte Carl Evensen, årets utgave av Carl Evensen Challenge.
En kokkelærling konkurranse. 4 lag ble plukket ut til å delta, i hard konkurranse med mange andre som sendte inn meny.
De fire lagene som deltok var Kulinarisk Akademi, Brasserie Hansken, Michaels og Statholdergaarden..
Startskuddet gikk klokken 09.00 og første rett ble servert klokken 13.00.
Lagene skulle lage en hovedrett og en dessert, til 6 personer. Hovedingrediensene til hovedretten var hel and fra Gårdsand, Parmesan og steinsopp
Til desserten var hovedingrediensene Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet, hvitsjokolade og blåbær.
Det var voldsomt høyt nivå på innsendte menyer, arbeidet som ble utført og ikke minst det som ble presentert for dommere og gjester.
Dette lover godt for bransjen vår!
Hoveddommer var Erling Sunndal.
Even Lundqvist og Jørn Olsen som henholdsvis dommer og plass dommer.
Det var utrolig jevnt og få poeng som skilte lagene:
1. Plass Michaels
Premie: Tur til Worldchefs Congress i Singapore, i oktober, med faglig innhold. Sponset av Kjøkkensjefenes Interesse Forening.¨
10.000 kroner til restauranten, blomster og diplom
2. Plass Brasserie Hansken
Premie: blomster, diplom og kurv med matvarer fra Carl Evensen.
3. Plass Statholdergaarden
Premie: blomster, diplom og kurv med matvarer fra Carl Evensen.
4. Plass Kulinarisk Akademi
Premie: Premie: blomster, diplom og kurv med matvarer fra Carl Evensen.
De fire lagen bestod av:
Ron Fajarillo Tacardon Michaels
Olav Skorpe Tennfjor Michaels
Åsmund Bakke Berntzen Brasserie Hansken
Øystein Enlid Kristiansen Brasserie Hansken
Sverre Mollerup Ørslien Kulinarisk Akademi
Marius Helbostad Kulinarisk Akademi
Josefine Opstad Arnesen Statholdergaarden
Eirin Dahl Statholdergaarden