Matnytt Bronse til Norge og Håvard Werkland på hjemmebane i Bocuse d’Or Europe

Bronse til Norge og Håvard Werkland på hjemmebane i Bocuse d’Or Europe >

Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Håvard Werkland, vant bronse i Trondheim i kveld. Danmark og Sverige kom på henholdsvis første og andre plass. Håvard Werkland og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2025.

 

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De to siste dagene har 20 kandidater konkurrert om ti plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2025. Team Norway består av kandidat Håvard Werkland, commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen. Eyvind Hellstrøm er teamets fungerende president.

 

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europe.

 

Gull: Danmark 

Sølv: Sverige

Bronse: Norge

Beste tallerkenrett: Storbritannia

Beste fatrett: Ungarn

Beste commis: Noël Moglia, Sverige

 

 

I fjor høst annonserte Bocuse d’Or i Lyon at skrei, kamskjell og tørrfisk er obligatoriske råvarer for den tematiske utfordringen som kalles fatoppgaven.  Reinskjøtt og Lysholm LINIE aquavit  ble obligatoriske ingredienser i utfordring nummer to, tallerkenserveringen.

 

Råvarer bruk i fatretten

 

 

Råvarer brukt i tallerkenretten

 

 

Håvard Werklands fatrett - «Hyllest til den norske kysten»  

Syltede rødbeter, jordskokk, økologisk fløte, skrei fra Lofoten, mykt og sprøtt skall, kremet tørrfiskgryte med potet, gressløk.

 

 

 

 

 

 

Håvard Werklands tallerkenrett - «Reinsdyr fra Røros»

Reinsdyr med plomme, svart pepper, spirer, løkblomster, morkel fylt med reinsdyrtunge, kjørvel,  kremet hvit asparges, syltede neper, hageurter og braisert reinsdyrskank med Akevitt, potet, kål, tyttebær II

 

 

 

 

 

Om Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig prestasjon.

 

Teamene i europafinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America, Africa og Europa. Om lag 70 land ønsker å konkurrere i verdensmesterskapet i Lyon i 2025.

 

Norge har plassplasseringer i samtlige av regionale kvalifiseringskonkurransene siden oppstarten i 2008. Norges 15 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, fire sølv og fire bronsemedaljer i de 17 (av totalt 19) verdensfinalene Norge har deltatt i siden 1987.

 

 

Om Håvard Werkland

Håvard Werkland er en uredd, målrettet og kreativ kokk, som til vanlig jobber ved Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Werkland var commis for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og sølvet i verdensfinalen i Lyon i 2017. Han var deretter en av de første ansatte ved nyoppussede Britannia Hotel, og med det del av oppstartsteamet på Speilsalen, som fikk en Michelin-stjerne under ett år etter at de åpnet. Håvard deltok i den norske kvalifiseringen til Bocuse d’Or, konkurransen Årets kokk, for første gang i 2019, men det var først i 2023 at han vant tittelen Årets kokk og sikret seg billetten til Bocuse d’Or.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev