Nyhet
Matnytt Bread heads

Bread heads > «ille brød» sudeigsbakeri med ny bok

«ille brød» startet en surdeigsrevolusjon da de ga ut Surdeig i 2015. Boken som lærte nordmenn å bake himmelske surdeigsbrød er solgt i nærmere 20 000 eksemplarer og oversatt til et dusin språk. Nå kommer oppfølgeren!

 

 

Surdeigsbakst fra ille brød er en komplett bakebok for bakst med surdeig, skrevet av noen av landets fremste surdeigsbakere.

 

 

Innehaver Martin Fjeld begynte å bake surdeigsbrød hjemme på kjøkkenbenken i Fredrikstad – derav navnet som spiller på det lokale uttrykket «ille bra» - «veldig bra».

 

 

Nå driver han et av Norges aller beste surdeigsbakerier og har vunnet flere priser, blant annet Matprisen 2021. Tidligere i år ble ille brød kåret til Oslos beste bakeri av Aftenpostens lesere.

 

 

Den innholdsrike boken starter med noen grunnkapitler der du lærer å lage surdeigsstarter og holde en god starter ved like.

 

 

Deretter følger oppskrifter på alt fra enkle formbrød til vidunderlige landbrød og fullkornbrød med ulike sorter smakfullt og næringsrikt økologisk korn.

 

 

Siste del er viet søtbakst og annen bakst med surdeig, som boller, brioche, pizza, pretzels, pepperkaker, pannekaker, vafler, lomper og burgerbrød.

 

 

Med presise forklaringer og trinn for trinn-bilder, lærer du alt du trenger å vite for å få saftige og luftige resultater. Det er Eivind Stoud Platou som har laget illustrasjonene og Alex Conu som har tatt alle bildene i boka.

 

 

 

Surdeigsbakt fra ille brød

Pris kr 449,-.

Vigmostad Bjørke 

 

Martin Fjeld (f. 1985) begynte med surdeigsbaking i 2013, og i 2017 startet han ille brød surdeigsbakeri i Oslo. En rekke topprestauranter serverer deres brød. Fjeld er fra Fredrikstad og bor nå i Oslo.

 

Du finner Ille Brød i Lakkegata 53 i Oslo. Du bestiller brød som take-away og du kan ringe for bestilling og avtale for henting på mobil: 91929281

E-post:

post@illebrod.no

facebook.com/illebrodsurdeigsbakeri/

Instagram : @illebrød

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev