Bocuse d’Or er verdens vanskeligste konkurranse i kokekunst, og da skal oppgavene reflektere det. Det var svært spennende å se hvordan kandidatene løste oppgaven med å kombinere skrei og kamskjell i selve mesterstykket på fatet, og hvordan de løste tørrfiskoppgaven i siderretten.
Fatoppgaven i Bocuse d'Or er en utfordrende oppgave, som krever eksepsjonell dyktighet og dedikasjon fra kandidatene. Kokkene må skape retter som imponerer ved å balansere smak og estetikk, på en måte som bringer overraskelser til dommerne.
Delikatesser fra havet på fatet
I oppgaven skulle kandidatene kombinere norsk skrei og kamskjell som sitt mesterstykke på fatet. I tillegg måtte de bruke tre tilbehør, hvor to av de må være vegetariske og meieriprodukter
og egg er tillatt. Siste garnityr til fatretten er utvannet tørrfisk fra Halvors i Tromsø, som serveres som en siderett til fatet.