Matnytt Bocuse d’Or Europe

Bocuse d’Or Europe> ÅRETS KOKK KLAR FOR EUROPAFINALE

Bocuse d’Or er verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. 15.-16.oktober står slaget i europafinalen Bocuse d’Or Europe i Tallin, Estland.

 

Årets kokk 2019, Christian André Pettersen, er Norges kandidat for andre gang.

 

Han ble også Årets kokk i 2017 og konkurrerte i Europafinalen i 2018 i Torino, hvor han vant overlegent.

 

De beste kokkene vinner startplass i Verdensfinalen i juni 2021.

 

Individuell konkurranse i verdensklasse

Den norske kandidaten er Christian André Pettersen, opprinnelig fra Bodø, men bosatt i Sandnes.

 

Med på laget har han sin «høyre og venstre hånd», assistenten (commis) Even Strandbråten Sørum fra Valdres, mens Gunnar Hvarnes fra Sandnes er lagets trener.

 

Hvarnes var også trener da Pettersen tok gull i Torino i 2018 og bronse i Verdensfinalen i Lyon i 2019.

 

Tønsbergmannen Tom Victor Gausdal, en av gründerne av kokkekollektivet Lava Oslo, er Team Norways president i konkurransene, og med det del av dommerpanelet.

 

 

Stream med norske kommentatorer

Konkurransen kan følges fra start til slutt via live stream med norske kommentarer. Sendingene ledes av Harald Osa, og sammen med Bocusekokk Bent Stiansen og gullcommisen fra 2015, Jimmy Øien, sørger de for gode analyser, faglig påfyll og gode historier underveis i sendingen.

 

Du kan lese mer om kommentatorene her > Enestående fagformidlere

 

 

Meny

Menyen til Team Norway blir offentliggjort 16.oktober om morgenen og tilgjengelig på www.bocusedornorge.no

 

 

Strenge smitteverntiltak

Under konkurransen vil bare konkurransedeltakerne og deres støtte-team være tilstede på arenaen.

 

Deltagerne må testes dobbelt for korona både før og etter ankomst til Tallin og må være i karantene på hotellet frem de har fått svar på siste testen, og i Tallinn med munnbind hele tiden.

 

Kun kandidat og assistent kan være uten munnbind mens de konkurrerer.

 

 

Fakta om Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) skaper verdens beste kokker til glede for all norsk mat gjennom sitt konkurranse- og utviklingssystem.

 

Norsk Gastronomi organiserer den norske kvaliken Årets kokk, samt Norges deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or.

 

Gjennom Årets unge kokk og Årets Juniorkokk utvikles også unge talenter, og i prosjekter som Mat som forteller™ og nettverk blant ledende norske kokker bidrar stiftelsen med kunnskap og inspirasjon til alle matinteresserte i og utenfor Norge.

 

Det norske «Bocuse-akademiet», Foreningen Årets kokk Akademiet, legger de faglige premissene for stiftelsens arbeid.

 

 

Om Bocuse d’Or-konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskeligste og mest prestisjefylt kokkekonkurranse.

 

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og er i dag en global konkurranse i kokkekunst.

 

Deltakelse her endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en usedvanlig prestasjon. Norge har 11 medaljer, og er med det landet med flest pallplasseringer i konkurransens historie.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev