Nyhet
Matnytt Betlehem

Betlehem> Palestinas kjøkken

Betlehem er en feiring av palestinsk mat og kultur fra en av Palestinas mest dynamiske kokker, og et portrett av en av de mest mytiske byer i verden.

Fransk-palestinske Fadi Kattan feirer dagliglivet i Betlehem og fremmaner fargene og luktene fra markedet og krydderbutikkene, og introduserer leseren for de lokale bøndene og håndverkerne som leverer premissene for hans kulinariske eksperimenter. Fadis inspirasjon kommer fra disse mathåndverkerne, som høster druene, maler hveten, presser olivenoljen og viktigst av alt, gir videre av sine historiske matkunnskaper. Hans kjærlige portretter av disse menneskene er ledsaget av hans egne oppskrifter, noen gått i arv, noen fra restaurantene hans i Betlehem og London.

Lær å lage fylte drueblader med Nabulsi-ost, saktestekt lam krydret med bukkehornkløver og kardemomme, labaneh rullet i nigellafrø og mouhalabieh, en melkepudding med mastikk og pistasj.

 

Samtidig er boka en påminnelse - selv i krigstilstandens grenseløse elendighet så finnes det en slags normalitet, mennesker som lever sine liv og dyrker sin kultur.

 

Fadi Kattan er en palestinsk kokk fra Betlehem. Han er utdannet ved Insitut Vatel i Frankrike. Fadis signatur kombinerer global inspirasjon og en lidenskap for det stedsegne palestinske. Han driver to restauranter: Fawda i Betlehem og Akub i London, og hotellet Kassa i gamlebyen i Betlehem.

 

Spartacus Forlag

Pris kr 449,-.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev