2.-3. september blir det matfest for hele Bergen. Aldri før har Bergen Matfestival vært større, og hele 125 aktører forbereder seg på å spre matglede i hele byen.
Årets festival er utvidet med aktiviteter i dagene før festivalstart, som historisk sjømatlunsj for eldre, lunsjforedrag på Bergen Offentlige Bibliotek og utendørskino med food trucks på Cornerteateret. En ungdomsskole vil også bli overrasket med besøk av dyktige kokker. -Det blir både sanketur på Fløyen og langbordsmiddag på Lystgården, forteller Alexandra Krage Angell, som er daglig leder i Matarena AS. -Gjennom et bredt samarbeid med dyktige aktører sprer vi nå matglede ut i byens kriker og kroker, fordi vi vil lage en inkluderende festival til glede for hele byen. Selv om du ikke kan komme fysisk til festivalen i sentrum håper vi du likevel vil få en smakebit av programmet.

Flere gratis aktiviteter
-I år er det enda flere aktiviteter som er gratis under festivalen, fordi vi mener det er viktig å spre kunnskap om lokal mat og drikke til alle. Vi ønsker å hjelpe folk å ta bevisste og sunne matvalg. Dette er kanskje spesielt viktig nå med tanke på miljøutfordringene vi står ovenfor og økte utgifter i husholdningene. Vi må utnytte råvarene bedre og unngå matsvinn.
Derfor byr Bergen Matfestival på mange kurs i årets program. Det holdes kurs for voksne på tema som vegansk mat og bruk av hele fisken, og de yngste festivalgjestene får bli kjent med bredden av arter i havet. Også på restaurantene blir det kurs med kokker og produsenter.

Arne Hjeltnes leder familiekonkurranse
Målet om å spre matinspirasjon og kunnskap ligger også til grunn for familieaktiviteten Sjømatfamilien, som arrangeres av Godfisk. I denne konkurransen møtes tre familier for å kjempe om å bli Vestlandets beste sjømatfamilie. Arne Hjeltnes inntar scenen som konferansier og artistene Lisa og Tobias fra MGPjr. holder mini-konsert under finalen på Festplassen, lørdag kl. 14.
Landbruks- og matministeren avduker Bergens største skillingsbolle
På Torgallmenningen blir det et stort område for barn og unge med gratis aktiviteter, og til åpningen har arrangøren utfordret Baker- og konditorbransjens landsforening, elever fra Sandsli vgs. og Mesterbakeren, til å lage Bergens største skillingsbolle. Landbruks- og matminister, Sandra Borch får gleden av å avduke den lokale spesialiteten kl. 12, fredag 2. september. Statsråden vil også forestå åpningen på Festplassen samme dag kl. 13.
-Vi håper mange vil ta turen til festivalen for å lære mer om alt Vestlandet kan by på av lokale mat- og drikke opplevelser. Med alle aktivitetene på programmet i år skal det være lett å finne noe for enhver smak, lover Angell, som legger til at festivalen aldri har hatt flere utstillere.
Nærmere 80 lokale mat- og drikkeprodusenter deltar på lokalmatmarkedene på Festplassen og Torgallmenningen under festivaldagene.
Du finner mer informsjon her >
matfest.no/utstillerinformasjon
matfest.no