Nyhet
Matnytt Befolkningens grillfavoritter er burgere og pølser

Befolkningens grillfavoritter er burgere og pølser>

Sommeren nærmer seg, og de unge er ivrige etter å fyre opp grillen. En fersk undersøkelse fra MatPrat, utført av YouGov viser at pølser og burgere til enhver tid er de mest populære rettene på grillen i Norge.

 

– Dette er enkel, klassisk grillmat som alle elsker, og det er nok ganske vanlig å se både ventepølser og gourmetpølser på grillen, sier Gunnar Thoen, Analysesjef i MatPrat.

 

Han er ikke overrasket over at det er pølser og burgere som grilles oftest og som flest svarer at de også liker best å grille. Dette er jo veldig enkle ting å grille, og utvalget av både pølser og burgere har virkelig økt de siste årene. Burger er for øvrig noe som tiltaler den yngre delen av befolkningen i størst grad; det er langt flere blant de under 40 år som svarer at de liker best å grille burgere. Burgere forener også kvinner og menn i en skjønn grillenighet - men så stopper også enigheten, for der kvinner elsker å grille grønnsaker, styrer menn unna dette og foretrekker heller biff på grillen.

 

Kreativitet på grillen

– Selv om klassikerne står sterkt, er de unge under 30 år også entusiastiske når det kommer til å teste nye råvarer og smakskombinasjoner utdyper Thoen.

 

– De unge viser også stor åpenhet for å prøve nye og spennende grillretter. Grønnsaker, fisk og halloumi er populære valg som gir variasjon til grillmaten.

 

Instagram Inspirerer

– Sosiale medier, spesielt Instagram, er en stor kilde til matinspirasjon for de unge. De lar seg friste av kreative oppskrifter og matrelatert innhold på denne plattformen. Vi er glade for å se at MatPrat også brukes hyppig for å finne oppskrifter som gir nye ideer til grillsesongen. Det er de unge under 30 år som er mer interessert i å eksperimentere enn de eldre, forteller matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin.

 

 

Tilbehøret som imponerer

–Tilbehøret spiller en avgjørende rolle for de unge grillentusiastene. Potetsalat er den ubestridte kongen av tilbehør, og passer perfekt til både rask grillmat som pølser, grillspyd og til større kjøttstykker, kylling og fisk. Men de unge stopper ikke der – de er åpne for å eksperimentere med nye varianter og smakskombinasjoner, sier Britt Marlene.

 

Britt Marlene Kåsin - foto Mikkel Moxness 

 

Sauser, dressinger og dipper

–Skal de unge imponere er aioli og tzatziki er de mest populære sausene, men unge grillmestere utforsker også mer utradisjonelle valg som chilimajones og hummus. Disse smakfulle sausene og dippene kan gi et ekstra løft til grillmaten, sier matfaglig rådgiver Britt Marlene Kåsin.

 

Marinader

–En god marinade kan toppe et hvert grillmåltid. De unge eksperimenterer gjerne med marinader med en asiatisk vri, som inkluderer ingredienser som ingefær og soyasaus, for å gi ekstra dybde og smak til kjøtt og grønnsaker forteller Britt Marlene.

 

 

Salater

Klassiske grønne salater med agurk og tomat, greske salater med rødløk og feta, samt brokkolisalat er svært populære. Disse salatene er ikke bare enkle å lage, men også et friskt og sunt komplement til grillmaten som gir masse ekstra krønsj og farge.

 

Unge vil eksperimentere

Mange unge ønsker å lære mer om grilling, spesielt teknikker for å grille spesifikke matvarer som biff, kylling og grønnsaker på en god måte. De er også interessert i å lage sauser og tilbehør fra bunnen av, samt å eksperimentere med vegetarmat og internasjonale retter, spesielt indisk og sørøstasiatisk mat.

 

Unge under 30 år viser en fantastisk kreativitet og lyst til å eksperimentere med grillmaten. Enten det er nye smakskombinasjoner eller tradisjonelle favoritter med en twist, er det ingen tvil om at grillsesongen 2024 blir full av spennende og deilige opplevelser. Er du lur prepper du ferdig masse godt tilbehør for hele uken, da er grillinga gjort i en fei og du får en smakfull og deilig middag, avslutter Britt Marlene.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev