Matnytt ArktiskMat «Roadshow»

ArktiskMat «Roadshow»>

«ArktiskMat er kanskje den viktigste møteplassen i Nord-Norge for kokker, matprodusenter og andre matinteresserte som ønsker å bygge et sterkt nasjonalt og internasjonalt nettverk.»

I 2019 var ArktiskMat nominert i både World Restaurant Awards, Matprisen og Embla-Nordic Food Awards

 

I løpet av de neste årene kommer ArktiskMat til å gjennomføre flere spennende aktiviteter rundt om i Nord-Norge, såkalte «Roadshow». Vi kommer til å benytte oss av et unikt internasjonalt nettverk, bestående av blant annet noen av verdens fremste kokker og matpersonligheter.

 

 

Målet er å bygge kompetanse og nettverk på tvers av næringer og fagfelt innenfor mat og reiselivsbransjen. Å styrke Nord-Norge som en Internasjonal anerkjent matdestinasjon.

 

ArktiskMat og delprosjektet ArktiskMat Roadshow eies av Mosjøen videregående skole. Det gjennomføres i tett samarbeid med lokalt, nasjonalt og internasjonalt næringsliv.

 

 

 

I 2021-22 Inngår ArktiskMat og ArktiskMat Roadshow som aktiviteter i et større prosjekt "Nordnorsk Matkompetanse" som er eid av Mosjøen og omegn næringsselskap (MON), med prosjektledelse hos Mosjøen videregående skole.

Nordnorsk Matkompetanse er støttet med midler fra bl.a. N2 programmet og er årsaken til at dette nå er mulig å gjennomføre.

 

ArktiskMat er kanskje den viktigste møteplassen i Nord-Norge for kokker, matprodusenter og andre matinteresserte som ønsker å bygge et sterkt nasjonalt og internasjonalt nettverk.

 

ArktiskMat er et åsted for diskusjon rundt mat og matproduksjon, med særlig fokus på ungdom og bærekraftig bruk av ressursene. Nettverk, kompetanse og erfaringer er opparbeidet gjennom flere år og vi er godt i gang med å befeste og styrke Nordland og Nord-Norge som en internasjonal matdestinasjon.

 

Roadshow konseptet skal bidra til å promotere hele Nord-Norge etter tilnærmet samme oppskrift som vi har lyktes med her i Mosjøen. Dette vil bidra til at enda flere aktører vil få tilgang til nettverk og kompetanse og vil være et nyttig verktøy for å promotere Nordnorsk mat og kultur. Det første eventet vil foregå allerede 22.-23.juni på Seløy i Herøy kommune i Nordland fylke.

 

Nyt mat, musikk og landets vakreste skjærgård to døgn i juni.

 

Årets lyseste dager feirer vi sammen i havgapet på lille Seløy i Herøy; bli med på en avslappet og inspirerende minifestival og møt ildsjeler på sine felt: Kvalitetsbevisste kokker, foredragsholdere og musikere.

 

Billetten inkluderer blant annet 2 fulle dager med Spennende og interessante foredrag. Lunsjer og middager med fantastiske råvarer tilberedt av eksepsjonelle kokker. RIB tur med besøk på utvalgte fiskevær. Sanking av ville vekster på øya, med kyndig veiledning fra en av Norges fremste sankere. «Beach talk» med Roderick Sloan om skalldyr og sjømat. God stemning og musikk fra en av Norges fremste artister..»

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev