Matnytt Årets smakfulle, harde pakker!

Årets smakfulle, harde pakker!>

Det å gi bort en kokebok er alltid hyggelig for de som får den som gave. Det er mange kokebøker å velge og her er et utvalg.

Vi starter med de som tar for seg julen og som du kan unne deg som en førjulsgave til deg selv i denne spesielle tida.

Felles for dem alle er at de som har laget dem har en helt spesiell lidenskap for det de driver med.

 

 

 

Julehøgtid. 

Dette er boka som tar for seg tradisjonene våre og inviterer til julefest. Her tar turkameratene våre Arne Brimi og Arne Hjeltnes oss med inn sitt juleunivers. 

 Boka tar for seg tradisjonsmaten men også fornyelser av den. Det gjør den spennende også for yngre matinteresserte og gir den en større målgruppe.

Pris kr 449,-.

Kagge Forlag as

 

 

 

Det søte liv - Julens deiligste kaker

Her har du alle oppskriftene du trenger for å skape den søte stemningen i julehøytiden. Norges største kakeblogger, Kristine Ilstad har laget en julekakebok med alt fra de klassiske julekakene til uimotståelige varianter med en moderne vri. 

Boken dekker et bredt omfang av julekaker, og inneholder i tillegg alle de tradisjonelle sortene også moderne julekaker, selskapskaker, formkaker, gjærbakst, berømte utenlandske julekaker og konfekt.

I tillegg til kakene finnes også brød, rundstykker og kjeks s til julefrokost og ostefat, juledesserter og spiselige julegaver.

Pris kr 399,-.

Cappelen Damm

 

 

 

Arves matgalskap! 

Arves Matgalskap er en kokebok i utgangspunktet men inneholder også historier og beskrivelser av hva, hvor og hvem som har inspirert han de siste 10 årene. 

 Arve Serigstad har en stor lidenskap og entusiasme for mat og at den skal være god, aller helst lokalt forankret og med en snert.

Her forteller han om sine opplevelser og inspirerende produsenter og kokker han samarbeider med. Boka har over 100 oppskrifter alt fra små munnfuller, supper, forretter, hovedretter, desserter, kaker og små lure tips. Mye grønt og mye fra havet preger oppskriftene. Det er også et kapittel om urter og urteoljer.

Arve Serigstad gir ut boken på eget forlag - Arves Mat as. Det er også han som har utviklet alle oppskriftene og tatt de fine matbildene. Boken selges hos Norli-butikker i Stavanger-regionen, hos A. Idsøe og Fisketorget i Stavanger og på  Coop Mega på Amfi Madla i Stavanger.

 Den kan bestilles på mail til arve@arvesmat.no

Boken koster 390,- pluss 135,- for porto/frakt hvis den skal sendes til adresser i Norge.

 

 

 

  

Pepperkaker av Marit Hovland

Når huset fylles med duften av nystekte pepperkaker, kommer julestemningen for alvor. Boken viser en rekke nye måter å bruke pepperkakedeig på. En annen morsom og enkel idé er å steke kakene i krumkakejern. Dette er en kreativ og inspirerende bok hvor du får virkelig lyst til å lage noe spennende og nytt. Det følger fine maler med i boken. Enten du liker å bake pepperkaker som er gjort unna i en fei eller du liker å bruke god tid på detaljer og pynt, vil du ha glede av denne boken. Dette er også en bok for den som liker å designe sine egne kaker, gi bort som gaver eller bruke pepperkaker som julepynt.

Pris kr 379,-.

Cappelen Damm

 

 

 

 

Asiatisk - en kokebok 

Kjøkkensjef, Jan Robin Ektvedt, på sagnomsuste Golden Chimp utgir en kokebok som lærer oss å lage lekker asiatisk mat hjemme. Mat vi trodde vi måtte bestille for å spise. Han tar oss med i asiaforretningene og forklarer hvordan sausene i de rare flaskene egentlig smaker, hvordan vi kan bruke dem, hvilke produkter som er de aller beste og mest anvendelige.

Han lærer oss å lage nudler, ramen eller dumplings på hjemmekjøkkenet, presenterer de enkleste og mest magiske asiatiske sausene til woker, gryter eller dip, og gir oss oppskriftene på en lang rekke vidunderlige asiatiske retter.

Pris kr 499,-.

Forlaget Press as

 

 

 

 

Pasta. Ekte italiensk håndverk

Boka inneholder Lambrechts’ 40 favorittoppskrifter fra mange år som kjøkkensjef på Trattoria Popolare i Oslo. Både tradisjonelle pastaretter som spaghetti carbonara, spaghetti vongole og oksehaleravioli, men også pastaretter som Lambrechts selv har utviklet. Her lages alt fra bunnen, uten snarveier.

Bokas kapitler følger råvarene -  fisk, kjøtt og vegetar. En bok for alle som elsker det italienske kjøkkenet!

Pris 449

Gursli Berg Forlag

 

 

 

 

Hellstrøms hemmeligheter - «Beste norske kokebok 2020»

I Hellstrøms hemmeligheter får vi alle de fantastiske oppskriftene han har for et godt liv, og alle de finessene og hemmelighetene som Hellstrøm har på lur blir oss til del. Det er Eyvind som styrer gryter og samboeren Anita Rennan som tar de flotte bildene. 

Dette er en bok som gir matlyst og med disse oppskriftene vil mange også lykkes med å lage maten. Boken er kåret som  «Beste norske kokebok 2020».

Pris kr 449,-.

Kagge forlag as

 

 

 

 Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen 

 Denne boken gis ut på Senja Matstudio sitt forlag og er et prosjekt i samarbeid  mellom Halvar Ellingsen fra Restaurant Kvitnes Gård i Vesterålen og Eirik Nilssen, gründer av Senja Matstudio. Boka inneholder tradisjonelle retter fra Lofoten og Vesterålen med råvarer far hav og land. Noen har du aldri smakt og andre er kjente og kjære retter fra nord. Boken kan kjøpes hos alle bokhandlere i Norge, eller på nettbutikkene til bokhandelkjedene.

 Pris kr 449,-.

 Senja Matstudio Forlag 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev