Nyhet
Matnytt HVEM BLIR ÅRETS KOKK 2021?

HVEM BLIR ÅRETS KOKK 2021?>

Tirsdag 19. oktober er det duket for Årets Kokk og Årets unge kokk på Vulkan Arena i Oslo. Vinneren av Årets kokk blir Norges kandidat til Bocuse d’Or 2022 og 2023 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse

 

Klokken 07.00 starter konkurransen Årets Unge Kokk 2021.

Klokken 13.00 starter konkurransen Årets Kokk 2021.

Konkurransen vil også bli streamet i sin helhet på  nordicfoodlive.no

Adresse: Vulkan Arena, Vulkan 26, 0175 Oslo

 

 

Slik blir programmet for konkurransedagen

06.50: Dørene på Vulkan arena åpner.

07.00: Konkurransen «Årets unge kokk 2021 – DUELLEN» begynner.

10.00: Dømming av tema 1. Mymint Rithisirikrerg er først ut, Andrea Svendsen 10. minutter senere.

11.00: Dømming av tema 2. Mymint Rithisirikrerg er først ut, Andrea Svendsen 10. minutter senere.

11.30: Konkurransen «Årets Unge Kokk» avsluttes.

 

13.00: Konkurransen «Årets kokk 2021 – kvalifisering til Bocuse d’Or 2023» begynner.

Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt.

18.00: Presentasjon av tema 1. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.

18.45: Presentasjon av tema 2. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.

20.20: Seremoni og premieutdeling.

 

 

Høstens råvarer på menyen

Duellantene i Årets unge kokk skal vise fremtidens gastronomi med hønseegg, grønnkål og Norvegia-ost i forretten. Hovedretten skal bestå av rustikktomat, flekksteinbit og persillerot, purreløk eller blomkål.

 

 

 

De fem erfarne konkurransekokkene i Årets kokk har hel piggvar med sjøkreps, sankede varer fra havbunn og kyst, norske epler, sellerirot, sjalottløk og meierismør som obligatoriske råvarer i fatoppgaven.

 

I tallerkenoppgaven skal det være en trio av høstgrønnsaker, mangfold av sankede varer fra skog og mark og meierifløte, som skal kombineres med økologisk Hovelsrudkylling.

 

Konkurransen vil finne sted på Vulkan Arena, 19. oktober, vis-à-vis Mathallen. Det vil også bli satt opp skjermer på flere punkter i Mathallen, slik at man kan følge med på konkurransen derfra.

Dørene til Vulkan arena åpner kl. 06.50

 

Kandidatene i Årets kokk 2021

 

 

Team ALV

Kandidat Aleksander Løkkeberg Vartdal er 26 år og fra Oslo. Han begynte som lærling på Statholdergaarden, har vært kokk og kjøkkensjef på Happolati og jobber nå som souschef på Centropa. Han har erfaring fra Det Norske Kokkelandslaget junior, og ble i 2019 historiens første vinner av Årets unge kokk.

 

Commis er Ingrid Gledittsch

Coach er  Stian Gregersen

 

 

 

Team Bendi

Kandidat Filip August Bendi, er 32 år og fra Sandnes. Han jobber som kreativ utvikler for Thon Hotels, med base på Hotel Bristol. Han gikk læretiden på Tango i Stavanger, og har jobbet på anerkjente restauranter i København, Stockholm og New York.

 

I 2015 begynte han som kjøkkensjef for NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Han var med i NM for lærlinger i 2007 og 2008, og har deltatt i Bocuse d’Or som commisen til Gunnar Hvarnes i 2010 og 2011. Han ble medlem av kokkelandslaget i 2015, deltok i NM i 2018, og var kandidat i Årets kokk i 2017 og 2019.

 

Commis er Martine Espeland

Coach er Øyvind Bøe Dalelv

 

 

 

Team Solbakk

Kandidat Håkon Solbakk er 29 år gammel og kommer fra Nærøysteine i Nord-Trøndelag. Håkon jobber i dag som kjøkkensjef på Speilsalen i Trondheim. Tidligere har han jobbet som kjøkkensjef på Nordøst og som soussjef, kokk og lærling på Riva Niedelven.

 

Han har vært medlem av kokkelandslaget i seks år, og deltok i Årets kokk som commis for Adrian Løvold i 2013, og som coach for Øyvind Bøe Dalelv i 2019.

 

Commis er Eli Anne Sundset

Coach er Christopher W. Davidsen

 

 

 

Team MDK

Den 27 år gamle kandidaten Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal, er til daglig kjøkkensjef ved Spiseriet Stavanger konserthus. Han hadde læretiden ved Credo Restaurant, før han fikk jobb på Bagatelle.

 

Han har siden jobbet ved flere internasjonale restauranter som Madam Woo på New Zealand og på Studio, Søllerød Kro og Kong Hans Kælder i Danmark. Han deltok på Årets kokk i 2019 hvor han vant bærekraftsprisen, og har vært med i tre NM i kokkekunst, med sølv som beste plassering.

 

Commis er Sara Aarsland

Coach er Jan-Erik Hauge

 

 

 

Team Runa

Kandidat Runa Ailin Kvendseth er 23 år gammel og kommer fra Ekeberg i Oslo. Læretiden hadde hun på Statholdergaarden og hun har tidligere jobbet ved Speilsalen i Trondheim. I dag jobber hun som kokk ved RE-NAA i Stavanger. Som konkurransekokk har hun vunnet NM for lærlinger to ganger, og sølv i NM i kokkekunst 2017.

 

Hun var på Det Norske Kokkelandslaget junior da de tok bronse i VM 2018, og hun var også commisen til Håvard Werkland i Årets kokk 2019.

 

Commis er Petter Harbo Soma

Coach er Tony Martin

 

Dommerne Årets Kokk

Gjestedommere er Esben Holmboe Bang, Ronni Mortensen og Serge Vieira.

Bocusekokker er Bent Stiansen, Arne Brimi, Eyvind Hellstrøm, Ørjan Johannesen, Gunnar Hvarnes, Lars Erik Underthun, Geir Skeie og Christian André Pettersen.

President er Sven Erik Renaa

Faglig Leder er Tom Victor Gausdal

 

 

Årets unge kokk - Duellen 2021

 

Siriyaporn Rithisirikrerg                                                                                                               Andrea Svendsen

 

Andrea Svendsen er 24 år og jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim.  Med seg på teamet har Andrea commis Melina Wang Brekke og coach Reneé Fagerhøi, begge fra Bula Bistro i Trondheim.

 

Fra Lofoten kommer 22 år gamle Siriyaporn “Mymint” Rithisirikrerg. Hun er kokk på Thon Hotel Lofoten. Mymint har med seg commis Robin Pettersen (Thon hotel Lofoten) og coach Alexander Fredriksen (Thon hotel Nordlys).

 

Dommerne Årets Unge kokk

Frida Ronge, Hanne Ruthgerson, Mikael Svensson, Nicolai Lundsgaard og Espen Ramnestedt.

 

 

Om Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser (Årets Kokk), og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia Pacific, Americas, Europe og Africa.

 

Om Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge)

Stiftelsen Norsk Gastronomi organiserer det nasjonale uttaket, Årets kokk, og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or.

 

Stiftelsen arrangerer også kokkekonkurransene Årets unge kokk og Årets kokkespire, og har i tillegg som formål å dele kunnskap om mat og matlaging, og styrke den norske gastronomiens rolle og omdømme.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev