Matnytt 100 % planter på gaffelen og i koppen

100 % planter på gaffelen og i koppen> Naturli’ åpner første konseptcafé i Oslo

Stadig flere nordmenn får appetitt på smaken av en grønnere fremtid. Derfor har Naturli’ nylig slått opp dørene til en 100 % plantebasert café i Drammensveien 149 i Oslo. Bak cafeen står Naturli’, som sørger for at gjestene alltid får 100 % planter på gaffelen og i koppen.

 

Hvem har sagt at biffen må komme fra en ku? Eller at de saftige bitene i cæsarsalaten kommer fra en kylling? Naturli’ har vært markedsledende innenfor plantebasert mat i Danmark siden 1988 og vil med åpningen av den nye Naturli’ Café gjerne utfordre nordmenn på den gode smaken av en grønnere fremtid.

 

Den nye cafeen i Oslo har utelukkende planter på menyen – både på gaffelen og i koppen. Naturli’ vil gjerne vise gjestene at det er enkelt å velge planteveien uten å måtte gå på kompromiss med smaken, saften og kraften når det skal god mat på tallerkenen.

 

 

Café i Oslo danner skole for resten av Europa

Hvis Naturli’-cafeen i Oslo blir en spirende suksess, vil Naturli’ rulle ut et franchise-konsept der det skyter flere grønne cafeer opp i andre europeiske storbyer. I Oslo skal det høstes inn viktige erfaringer og masse kunnskap om hva forbrukerne ønsker seg.

 

 

«Tendensen er klar: Mange nordmenn ønsker å skjære ned på kjøttforbruket av hensyn til klimaet, men de er ikke klare til å si farvel til alle rettene de har elsket siden barndommen. Derfor arbeider vi hver eneste dag med å utvikle mat som kan gå inn i stedet for de tradisjonelle, animalske variantene. Og her har vi et ufravikelig krav: De plantebaserte rettene skal smake så godt at man nærmest kan høre englene synge i bakgrunnen. Det finnes ingen kompromisser her,» forteller Henrik Lund, CEO i Naturli’.

 

Han minner om at hva vi spiser er viktig for planeten. Joseph Poore, forsker fra Oxford University, har sagt: «Det monner mye mer å legge om kosten enn å kutte ned på antall flyreiser eller kjøpe en elektrisk bil, siden det kun begrenser utslippene av drivhusgasser.»

 

 

Ta med grønn mat hjem 

Naturli’ vil med cafeen vise at det kan være enkelt å velge de grønne matvarene i en travel hverdag. Når gjestene har smakt maten i cafeen, kan de kjøpe med seg produktene hjem og selv prøve seg frem med de rettene de liker, i tillegg til de nye som de er blitt inspirert til å lage.

 

Pernille Hellkås leder cafeen til hverdags. Hun opplever at gjestene er nysgjerrige og åpne for å prøve mange av de populære rettene i en plantebasert utgave. Det kan for eksempel være Naturli’s kjøttkaker med potetsalat, chili sin carne, biff med bearnaise og klassisk pytt-i-panne med utgangspunkt i erter. Naturli’ har bl.a. utviklet en serie plantefarser som kan brukes på samme måte som kjøttdeig, og produktet Pipfri kan for eksempel brukes i stedet for kyllingbiter.

 

 

Nordmenn er klare 

Henrik Lund opplever at nordmenn for alvor er i ferd med å få opp øynene for den grønne maten.

 

«I Norge finnes det en stolt tradisjon for å ta vare på naturen og å ha fokus på klimaet. Det finnes ingen andre steder i hele verden der innbyggerne for eksempel har så mange elbiler som i Norge. Vi kommer til å se den samme tendensen innenfor nordmenns smak for grønne matvarer. Når smaken av en grønnere fremtid for alvor skal slå gjennom hos alle forbrukere i Norge, krever det 100 % god smak og at det er enkelt for forbrukerne å lage plantebaserte retter. Det skal være både sunt og enkelt. Det er vårt fokus,» sier Henrik Lund.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev