Matnytt 10 gode middager med byggryn

10 gode middager med byggryn>

Middag med byggryn er bra for både kroppen og kloden. Her er 10 gode oppskrifter til middag med byggryn i en av hovedrollene. Det er mange gode grunner til å spise mer bygg i Norge. En av de viktigste grunnene er at det er bra for kroppen.

 

 

– Kombinasjonen av høyt innhold av betaglukaner og rikt innhold av antioksidanter gir et korn som virker forebyggende på flere livsstilsykdommer. Bygg kan både redusere kolesterolnivået, stabilisere blodsukkeret og forbedre tarmfunksjonen, forteller ernæringsfysiolog og daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø.

 

 

Middager med byggryn er også et viktig bidrag til det grønne skiftet. Kornet er av de mattypene som har lavest karbonavtrykk, og er kortreist her i Norge. Det produseres hvert år over 500 000 tonn bygg i Norge, men kun 3000 tonn går til menneskemat. Øker vi andelen bygg i kosten, vil vi i større grad være selvforsynte på matkorn her i landet.

 

 

– Kroppen trenger byggeklosser og da er norsk bygg en enkel løsning når du skal lage mat. Selv har jeg blitt veldig glad i byggryn. Innmari smakfullt og en super erstatning for hvit ris, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat. De samarbeider med Opplysningskontoret for brød og korn om å skape oppmerksomhet rundt byggkornets fordeler.

 

 

 

Men hva hjelper det om maten er sunn og miljøvennlig, om den ikke smaker godt? Heldigvis er byggryn en veldig anvendelig ingrediens som det er lett å lage gode retter av. Her er Opplysningskontoret for brød og korn sine 10 beste oppskrifter på middager med byggryn, for inspirasjon til gode matvalg.

 

 

Her finner du oppskrifter > 

brodogkorn.no/oppskrift/one-pot

brodogkorn.no/oppskrift/lam-og-byggrynsuppe

brodogkorn.no/oppskrift/byggrisotto

brodogkorn.no/oppskrift/spagetti   

brodogkorn.no/oppskrift/gronnsakswok

brodogkorn.no/oppskrift/stekt-byggryn-med-reinsdyr

brodogkorn.no/oppskrift/byggrynssalat-med-feta

brodogkorn.no/oppskrift/gul-byggotto-med-kylling

brodogkorn.no/oppskrift/byggrynsalat

brodogkorn.no/oppskrift/taco

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev