Drikke Vinjuvel fra Italias røtter

Vinjuvel fra Italias røtter>

Campania kan geografisk plasseres som ”Italias vrist” på kartet. Det er en relativt stor region der Napoli er hovedstaden og Mastroberardino er vinprodusenten.

Taurasi betyr røtter, det beskriver både fysiske røtter i de gamle vinstokkene, men også en historie som går tilbake til før romerne, da de plantet den greske druer Aglianico der.

Familien Mastroberardino  har vært gjennom 10 generasjoner , og er fremdeles, en pioner i vinregionen Campania, de har forsket på ulike jordsmonn og mikroklimaer, og sett på hva som opprinnelig ble dyrket der. Det viste seg at de opprinnelige greske druene egnet seg

best der, også i moderne tid. En vin med struktur, aroma og konsentrasjon, og imponerende lagringspotensial.

 

Maserasjon og gjæring under temperaturkontroll i 20-30 dager. Vinen har fått ca. 30 mnd på en blanding av franske barriques og slavonsk eik. Fatene tilfører dermed lite eik til vinen, men de bidrar til harmonisering og modning. Noe eik bidrar selvfølgelig fatene med, men det

er godt integrert og er med på å få fram det vide spekteret av smaker og aromaer. Minst 42 måneders flaskemodning før salg.

 

Vinmarken ligger i Montemarano, 650 m.o.h. Nærhet til Picentini-fjellene kombinert med kontinentalt klima. Det relativt kjølige mikroklimaet gir en lang vekstsesong og tilfører syre og kompleksitet i vinen.

 

 Radici Taurasi Riserva 2015

Vinen er mørk brunrød. Den har aroma med innslag av mørke bær, tørket frukt, lakris og urter. Nyansert og fint utviklet, preg av mørke bær og tørket frukt og fast og lang ettersmak.

 Radici Riserva er en ypperlig matvin, passer godt til kraftige retter basert på oksekjøtt, vilt, lam, krydrede retter, gjerne med trøffel. Også et nydelig valg til modne oster. Den kan ligge mange år i kjelleren og er en fin julegave .

Pris  kr 484.90

 

Oppskrift på wagyu-carpaccio, steinsoppmajones, kantareller og trøfler > 

 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/kjott/carpaccio-av-indrefilet

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev