Nå er jula her og vi skal nyte god mat og drikke til mange slags måltider og råvarer. Her er anbefalinger som passer til de mest klassiske matretter og råvarer i julefeiringen.
Rakfisk
Engelsk musserende er, som champagne, et flott følge til rakfisk. Rakfisken er rik på umami og det samme er viner som har ligget lenge på bunnfall. De får et høyere umami-innhold og en rikere munnfølelse. Vi anbefaler Exton Park Blancs de Noir som har flott balanse mellom syre og sødme, noe som passer rakfisken godt. Varenummer: 10358401 (BU) Pris: 379,90
Lutefisk
Tysk riesling er det mest naturlige valget, helst med noe restsødme (7-8 g/l) som vil balansere den salte lutefisken med tilbehør. Prøv derfor Grans-Fassian Leiwener Riesling Alte Reben Trocken 2021. Varenummer: 11928501 (BU) Pris: 269,90
Pinnekjøtt - tørket og saltet
God friskhet og syre for å balansere fettet er viktigst. Vi anbefaler derfor en frisk, men også rik riesling med litt alder fra Rheingau i Tyskland. En virkelig god kombinasjon er Erbacher Siegelsberg Crescentia Riesling Trocken Goldkapsel 2017. Varenummer: 10867201 (BU) Pris: 399,90
Ribbe
Ribbe har mye fett og krever høy friskhet i vinen, mens syrlig og søt surkål og rødkål både understreker syrebehovet og trenger god, sødmefull frukt. Prøv en kraftigere, tørr riesling fra Rheingau med litt alder og flott, sødmefull fruktighet. Steinberger Crescentia Qba Riesling Trocken Goldkapsel 2016.
Varenummer: 10867401 (BU) Pris: 399,90
Multekrem
Ikke alle drikker vin til multekremen, fordi det kan være vanskelig å balansere fettet i kremfløten. Vi oppfordrer derfor til mer multer enn krem, som er et fantastisk flott følge til Luis Pato AM Vinho Branco 2011. Varenummer: 5316402 (BU) Pris: 164,90