Drikke Her har du vinanbefalinger til julematen.

Her har du vinanbefalinger til julematen.>

Nå er jula her og vi skal nyte god mat og drikke til mange slags måltider og råvarer. Her er  anbefalinger som passer til de mest klassiske matretter og råvarer i julefeiringen.

 

Rakfisk

Engelsk musserende er, som champagne, et flott følge til rakfisk. Rakfisken er rik på umami og det samme er viner som har ligget lenge på bunnfall. De får et høyere umami-innhold og en rikere munnfølelse. Vi anbefaler Exton Park Blancs de Noir som har flott balanse mellom syre og sødme, noe som passer rakfisken godt. Varenummer: 10358401 (BU) Pris: 379,90

Lutefisk

Tysk riesling er det mest naturlige valget, helst med noe restsødme (7-8 g/l) som vil balansere den salte lutefisken med tilbehør. Prøv derfor Grans-Fassian Leiwener Riesling Alte Reben Trocken 2021. Varenummer: 11928501 (BU) Pris: 269,90

 

Pinnekjøtt  - tørket og saltet

God friskhet og syre for å balansere fettet er viktigst. Vi anbefaler derfor en frisk, men også rik riesling med litt alder fra Rheingau i Tyskland. En virkelig god kombinasjon er Erbacher Siegelsberg Crescentia Riesling Trocken Goldkapsel 2017Varenummer: 10867201 (BU) Pris: 399,90

 

Ribbe

Ribbe har mye fett og krever høy friskhet i vinen, mens syrlig og søt surkål og rødkål både understreker syrebehovet og trenger god, sødmefull frukt. Prøv en kraftigere, tørr riesling fra Rheingau med litt alder og flott, sødmefull fruktighet. Steinberger Crescentia Qba Riesling Trocken Goldkapsel 2016.

Varenummer: 10867401 (BU) Pris: 399,90

 

Multekrem

Ikke alle drikker vin til multekremen, fordi det kan være vanskelig å balansere fettet i kremfløten. Vi oppfordrer derfor til mer multer enn krem, som er et fantastisk flott følge til Luis Pato AM Vinho Branco 2011.  Varenummer: 5316402 (BU) Pris: 164,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev