Her får du drikketips til store og små måltider i julehøytiden. Det er mange ulike råvarer og smaker som skal kombineres og den største utfordringen er kanskje når man serverer en julebuffet.
Førstemann ut er drikke til lutefisk som er blitt populær førjulsmat og mange sverger til øl og akevitt men prøv gjerne med hvitvin - det funger godt.
Tysk riesling er det mest naturlige valget, helst med god fruktighet som vil balansere den salte lutefisken med tilbehør.
Prøv Karl May Trocken Riesling 2023. Den finnes i helflaske i BU og i halvflaske i basis for de som ønsker en mindre flaske.
Pris kr 199,90 / 94,90
Bugnende julebuffet!
Julens kanskje mest populære måltid er et koldtbord, brunsj eller lunsj. Her vil jo smakene og råvarene ha store variasjoner og hvitvin er en god allrounder.
Så ingen jul uten et bugnende koldtbord eller en lunsj fylt med alt det beste julen har å by på. Ribberester, sylte, juleskinke, gravet laks, røket laks og eggerøre, for å nevne noe.
Hvit Rhône på boks er en fantastisk allround-vin som ikke bare passer til de mange fristelsene på bordet, men også til ulike ganer. Selv om de fleste kanskje foretrekker øl og akevitt, er dette et perfekt valg for de som ønsker et glass hvitt. Vinen gjør seg godt til både skinker og fisk og fungerer utmerket som en lett drikkevin etter maten.
Hell vinen gjerne over på en pen karaffel for å for å løfte inntrykket.
Belleruche Côtes-du-Rhône Blanc 2023.
Pris kr 559,90
Populær favoritt!
Tørket og saltet pinnekjøtt er blitt en av de store favorittene og til pinnekjøttet er god friskhet og syre for å balansere fettet viktigst. Her anbefales derfor en frisk, men også slank og syrlig og mineralsk riesling med flott kalk-mineralitet fra Rheingau i Tyskland. En virkelig god kombinasjon er Steinberger Riesling Trocken Crescentia 2023.
Pris kr 249,90
Rødt og hvitt til ribbe!
Ribbe har mye fett og krever høy friskhet i vinen, mens syrlig og søt surkål og rødkål både understreker syrebehovet og trenger god, rik frukt. Prøv en kraftigere, tørr riesling fra Rheinhessen med høy syre og ren, moden fruktighet.
Karl May Osthofen Riesling Trocken 2022.
Pris kr 259,90
Det er alltid noen som ønsker rødvin til ribbe. Det viktigste for å få en god kombinasjon til ribba er at vinen er saftig, fruktig og har lite fatpreg. Denne amerikanske pinot noiren laget av gamle vinstokker, er sjarmerende, delikat og saftig og finnes i alle kategori 6 butikker.
Den går også godt til juletorsken og urøkt pinnekjøtt for de som ønsker rødvin til det.
Birichino Saint Georges Pinot Noir 2023
Pris kr 399,90
Bringebærlandets Dessertvin 2022 til riskrem.
Selve riskremen er mild på smak og har en del fett og sødme. Rød saus med smak av bær er vanlig tilbehør. Denne dessertvinen til Bringebærlandet passer godt til riskremen, og prikken over i’en får du med en liten skvett av dessvertvinen i coulisen.
Pris kr 239,90
Nyttårsfeiring og andre festligheter
Nyttår er den perfekte anledningen å samle venner og familie for å feire året som har vært, og samtidig se fremover og feire året som kommer. Men det finnes mange andre små og store festligheter hvor det passer godt med champagne.
Champagne Charles Heidsieck Brut Réserve (NV)
En frisk, balansert og høyt merittert NV Champagne. Nå med ny 2019 base. 50% av blenden består av opptil 20 år gammel reservevin og 5-10% av vinen er vinifisert på gamle burgund fat for en mer utviklet smak. Lekker aperitiff og super til kveite, torsk og skalldyr. Passer også veldig godt til gåselever, løyrom og hummer. Og selvfølgelig til nyttårsaften!
Pris kr 549,90
Julegaver, vert eller vertinne-gaver
Det er alltid hyggelig å ha med en gave til de som har invitert til juleselskap. Her er en portvin som passer både til ost og søte saker og som er super å ta med på julebesøk.
Her er en liten flaske Churchill’s Reserve Port 20cl med behagelig sødme som passer godt til søtmonser. Flott til mørk sjokolade, julekaker og salte oster som Roquefort, stilton og parmesan. Pris kr 99,90