En norsk sommer har mange fasetter og naturen gir og tar både av milde vinder, sterk sol, regn og vind. I vårt landstrakte land skifter naturen fort og vi preges av dette. Litt kraftigere mat på grillen passer godt når sommerværet skifter til bris eller storm i kastene. Da kan det passe godt med noe kraftigere mat både på tallerken og i glasset. Her er tre viner som er perfekte til lam og sau, storfe, småvilt og storvilt. Hva kan vel måle seg med et grillet lammelår eller et grillet stykke kjøtt av vilt med nyplukket kantarell.

Dom. Cazes Ego 2020
Denne vinen lukter av moden rød frukt og mørke bær med hint av kakao. Smaken har anslag av mørke bær, bjørnebær og moden, rød frukt. Fargen er mørk rød. Den passer til storfe, lam og sau og storvilt.
Pris kr 199,90

Champy Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2019
Vinen har en litt utviklet duftaroma med nyansert preg av modne røde bær, litt krydder, skogbunn, urter og fat. Smaken er sammensatt og litt utviklet med preg av jordbær og kirsebær, litt fat, urter og krydder. Den har god lengde. Fargen er middels dyp rød. Den passer til storfe, småvilt og ost.
Pris kr 369,90

Rigal Les Pierres Blanches 2014
Vinen er sammensatt av mange duftaromaer og har en rik nese preget av mørke bær, kjernefrukt, krydder, noe kakao og sjokolade. Smaken er ren og med rikt anslag av mørk frukt, bær, kakao og sjokolade og har noe krydder i avslutningen. Fargen er mørk rød.
Den passer til lam og sau, småvilt og storvilt.
Pris kr 199,-.
Her finner du oppskrift på grillet reinsdyrfilet og kantareller >
appetitt.no/oppskrifter/grillretter/vilt/grillet-reinsdyrfile