Nyhet
Drikke viner fra Tzoras Vineyard

viner fra Tzoras Vineyard> gjenspeiler deres unike terroir

Judeafjellene i Israel stiger høyt opp over kystsletten og her er det veldig gode i forhold for dyrking av vindruer. Menneskeskapte terrasser følger åsene og i hjertet av disse ligger Tzora Vineyards. Vinene fra Tzora gjenspeiler Judean Hills unike terroir. Her er det kalde vintre, skarpe temperaturfall i løpet av de korte sommernettene og tåke om morgenen på sommeren. I tillegg til variasjoner i jord fra steinete kalkstein til mineralerike steiner, bidrar  alt dette til vinenes karakter og balanse.

 

Tzoras historie starter når Ronnie James flytter til Israel for ca 30 år siden, og tar over ansvaret for Kibbutz Tzoras vinmarker. Han så potensiale i druene, som da kun ble solgt til kooperativer, og i 1993 overtalte han kibbutzen til å starte Tzora Winery.

 

Hans filosofi har guidet arbeidet i vinmark og kjeller siden da: lutte raisonne , manuelt arbeid i vinmarken.  minimalt bruk av sprøyting og minimum intervention i kjelleren.

Idag ledes Tzora av Israels første og foreløpig eneste  Master of Wine -  Eran Pick, sammen med Dor James  som er Ronnies sønn.I tillegg har de fått med seg den velkjente vinkonsulenten Jean-Claude Berrouet, tidligere vinmaker hos Chateau Petrus. 

Vinmarken Shoresh er idyllisk og unik og med et tynt lag med ‘terra rossa’, opptil ca 50 cm over kalkstein. Den ligger også  i Judeafjellene vest for Jerusalem.

 

Judean Hills rouge

Cabernet Sauvignon 25%, Syrah 25 % Petit Verdot 25% og Merlot 25%. Vinen har et jordlig preg av mørke bær  som er et tydelig uttrykk av jordsmonnet i Judea fjellene - kalkholdig og mineralrikt. Vinen passer til retter av kjøtt, meze i ulike former, oster og speket mat.

 Pris kr 339,- 

 

Shoresh

 Syrah 48%, Cabernet Sauvignon 38%, Petit Verdot 14%. Vinen er rik og fyldig, med smak av mørk frukt og krydder. Svært godt balansert. Den har dype røtter i steinete jordsmonn i vinmarken. Shoresh er lagret 16 måneder på franske eikefat (barrique). Vinen passer til retter av kjøtt både fjærkre og vilt, meze og oster.

 Pris kr 389,-

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev