Drikke VINER FRA TENERIFE!

VINER FRA TENERIFE!>

Du visste kanskje ikke at det lages vin på Tenerife, men denne øya har laget vin i mange hundre år. Under Spanias storhetstid som erobrende sjø-nasjon, måtte skipene stoppe på Kanariøyene og laste proviant, og i den forbindelse ble øya også en viktig vinproduserende øy.

 

Viñátigo er en av foregangs-bodegaene på Tenerife. Familievineriet, som er drevet av Juan Jesús Méndez (4. generasjon vinmaker), ligger på den nordvestre delen av øya, hvor det er full eksponering mot Atlanterhavet. Viñátigo har vinmarker spredd på flere parseller i dette området og lager økologiske viner fra ulike jordsmonn og vinmarker.

 

Terroiret og klimaet på Tenerife er helt unikt. Det vulkanske jordsmonnet som har utviklet seg de siste 11 millioner årene har aldri hatt phylloxera, og det er lokale druer som dyrkes i denne skrinne, vulkanske jorda.

 

I over 30 år har Juan Jesús stått i bresjen for å gjenoppdage og redde de lokale druesortene her. Takket være hans arbeid har de unike vinene fra Tenerife blitt oppdaget og begynner nå også å bli internasjonalt anerkjent. Viñátigo lager 25 ulike viner av 12 lokale druer fra opp til 100 år gamle planter.

 

Dette er håndhøstede druer fra espaldera vinplanter som vokser 900 meter over havet. Druene fraktes til vineriet og kjøles ned i pressen, og skallene er i kontakt med mosten i 3 timer. Videre spontan- fermenteres vinen uten tilsatt gjær. Økologisk behandling i kjeller og vinmarker.

 

 

Viñatigo Listán Negro Rosado Viñátigo

Vinen har en lys, blek rosafarge og aromatisk og urtete nese med frisk, høy syre og slank kropp. Balansert og frisk avslutning. En spennende matvin så prøv den til fisk, skalldyr, asiatisk, tapas, salater, kylling, pasta, buffet og som terassevin.

Pris kr 249,90

 

 

Viñatigo Listán Negro Tinto 2020

Vinplanter i espaldera fra marker 300 meter over havet. Dette er håndhøstede druer som er presset og fermentert med stedegen gjær. Økologiske prinsipper i vinmark og kjeller under produksjon. Vinen er lagret 3 måneder fra fransk eik før tapping. Totalt 13.000 flasker lages av denne vinen. Den har flott, aromatisk nese med krydder og mørke bær. Den er slank i munnen og med en tydelig mineralitet. Frisk syre og pent integrert eik. Passer til retter av rødt kjøtt, svin, asiatisk, grillmat, kylling, tapas, gryter og spicy mat

Pris kr 269,90.

 

Viñatigo Listán Blanco 2021

Produksjonsmetoden er manuell innhøsting av druene som er dyrket i pergolaer. Plantene er over 100 år gamle og gir konsentrerte druer. De er spontanfermentert, gjæret tørr og ingen fatbruk. Totalt 60.000 flasker lages av denne vinen. Vinen har ungdommelig farge, flott nese med duft av gul steinfrukt og tydelig mineralitet. Den har høy syre og lang lengde. Dette er en kompleks, spennende hvitvin som passer til mange ulike matretter. Prøv den til fisk, skalldyr, salater, kylling, pasta, buffet og som terrassevin.

Pris kr 249,90

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev