Drikke Viner for en Indian summer

Viner for en Indian summer >

Sommeren er så desidert på hell men vi kan ha mange fine dager foran oss enda. La oss nyte dem før høsten setter inn. Det har vært et tøft halvår for de fleste av oss og snart står vinteren i døra. Derfor er det så deilig å kunne ta med seg sommeren inn i den mørke årstiden.

Det er snart sesong for årets beste krabber, sensommersola lyser varmt på hager og terrasser, grillen gløder fortsatt. Husk at du kan grille året rundt. Her er noen gode viner til en deilig "Indian summer" .

 

Aromatisk og fruktig!

Domaine la Rigouline er beliggende i et fantastisk naturmiljø med oliven- og furuskoger i Coteaux D`Aix-en-Provence fjernt fra en kommersiell monokulturmodell, og består av vinmarker i forskjellige størrelser med en sjarmerende og vakker omkransning av Mont Saint Victoire, det «hellige fjellet» rundt eiendommen.

 

 

Domaine la Rigouline dyrker etter økologiske prinsipper, og er sertifisert økologisk. Familien er svært opptatt av å holde en bærekraftig profil. Vinen er tappet på miljøsmart lettvektsglassflaske. Hardhet, disiplin, besluttsomhet og entusiasme er verdiene som enstemmig deles av vinbøndene i «Quatre Tours». År med erfaring har lært dem at kvalitet aldri er en selvfølge.

 

 

  

Det er hardt arbeid i vinmarkene, hver eneste dag, året rundt som gir sunne og rene vinmarker som igjen gir konsentrerte og flotte druer, det er kjerneverdiene hos Quatre Tours vinbøndene.

 

2019 årgangen var meget varm i Provence og klimaet ble årsaken til en utfordrende lang og arbeidskrevende innhøsting som startet 22. august og hold på minst en måned, men med selektering i vinmarken og opptil flere runder med plukking så har det blitt balanserte viner med nok syre for å gi gode balanserte viner i 2019.  

 

 

 

Domaine La Rigouline, Domaine La Rigouline 2019

Stilen på denne vinen er veldig klassisk Provencalsk med en frisk og fruktig nese og nydelig aromatisk frukt, røde og mørke bær, sitrus og et lett urtepreg. Den er saftig og frisk på smak, pent bærpreg og en lett strukturert utgang. En typeriktig, ren og lett drukket Provence.

 

Den har lys og elegant rosa farge, fin frukt med behagelig og frisk syre som balanserer godt hele veien i munn. Dette er en allsidig og sjarmerende rosévin som kan kombineres med en rekke ulike matretter.

 

Gjerne fisk og skalldyr, men også med hvitt kjøtt som fugl, kalv og svin. Også velegnet til retter inspirert av Middelhavet eller Asia.

Og for ikke å glemme at den er nydelig uten mat også!

Pris kr 144,90 ( BU)

 

 

Livlig rieslig 

Weingut Georg Mosbacher er en familiedrevet vingård som omfatter 20 hektar med vinmarker i «Mittelhaardt». Vinmarkene ligger rundt den pittoreske landsbyen Forst i Pfalz, og er klassifisert som noen av regionens beste. Gården drives i dag av tredje generasjon – Sabine Mosbacher-Düringer og hennes mann Jürgen Düringer.

 

Selve grunnlaget for vinenes høye kvalitet ligger i deres bærekraftige filosofi og sunne vinmarker med unikt jordsmonn, lav avkastning og møysommelig manuelt arbeid gjennom hele vekstsesongen. For å bevare de unike egenskapene jordsmonnet gir druene, behandles de deretter skånsomt og presist i kjelleren.

 

Resultatet er flotte viner med en umiskjennelig fruktighet og en frisk og livlig personlighet. Mosbachers styrke ligger i deres rieslinger, som har en unik karakter med god fylde, et markant jordsmonnspreg og flott friskhet.

 

Vinmarkene er beskyttet av de høye Haardt-fjellene, som ligger som en halvsirkel rundt Forst. I tillegg er Deidesheim, hvor Mosbacher også har vinmarker, beskyttet av fjell. 

 

Mosbacher har blant annet parseller i Grosse Lage-vinmarkene Pechstein, Ungeheuer, Jesuitengarten, Kirchenstück og Freundstück i Forst, samt i Kieselberg i Deidesheim.

 

Georg Mosbacher Deidesheimer Riesling trocken 2019

Vinen dufter av grønne epler, sitrus og lett tropisk frukt.  Det er god balanse mellom fruktsødme og syrlighet. En konsentrasjon som du må lete lenge etter til denne prisen. Denne vinen passer til skalldyr og fiskeretter og prøv den til retter av krabbe.

Pris Kr 180,-.

 

 

Saftig og god Rioja!!

Denne rødvinen er høstet i September , fermentert på ståltanker med temperaturkontroll i ca 2 uker. Videre gjæring og lagring foregår kun på ståltank. 100% tempranillo fra Rioja Alavesa og Rioja Alta.

 

I det sentrale Nord-Spania er det vinregionen La Rioja som regjerer. Den viktigste rødvinsdruen i Rioja er Tempranillo.

Hvor lenge rødvinen har vært lagret før lansering, kan vi enkelt finne ut ved å ta en titt på rødvinsetiketten.

 

Ser du at det står «Joven» på flasken, forteller dette oss at vinen er ung og frisk. Sånn som i dette tilfelle har ikke vinen vært fatlagret i det hele tatt.

 

Viña Bujanda Rioja Tempranillo Tinto Joven 2019

Her har du en ung og saftig rødvin som ikke har blitt fatlaget før lansering. Den dufter av kirsebær, krydder og hint av urter og oppleves saftig og frisk i munnen. Vinen har moderate tanniner og frisk bærpreget avslutning.

 

Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Server den gjerne til viltgryte, grillmat,  kjøttboller eller nyt et glass alene!

Pris Kr. 127,60

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev